?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Schiedam wherry toertocht KRZV de Maas

zondag 6 september 2020

 
Locatie
Rotterdam (Oude Plantage)
 

Bericht KRZV de MAAS:

Doe mee met de Schiedam wherry toertocht!

Op zondag 6 september organiseren we de Schiedamtocht. Het betreft een wherry dag toertocht met vertrek vanaf Rotterdam (Oude Plantage) en een lunchprogramma incl stadsrondleiding in Schiedam. We eindigen weer in Rotterdam op de Oude Plantage. Aansluitend kan u deelnemen aan een Indonesisch dinerbuffet in de sociëteit van De Maas op de Veerdam.
Programma

We vertrekken rond 08:00 uur vanaf de Oude Plantage (Plantagelaan 3 in Rotterdam). Er is hier ruime (gratis) parkeergelegenheid. In konvooi en onder begeleiding roeien we via de Nieuwe Maas richting de Parksluizen. Via Coolhaven, de Delfshavensche Schie door naar de Schiedamse Schie. In Schiedam leggen we aan bij de Oude Sluis bij het Zakkendragershuisje. Op korte loopafstand is de Grote Markt met het oude stadhuis waar we bij Brasserie Stadhuis zullen lunchen.

Na de lunch en de rondleiding (tussen 12:30 en 15:00 uur) vervolgen we de roeitocht via de Lange Haven naar de Buitensluis. Na het passeren van de sluis zullen we via de Nieuwe Maas weer richting de Oude Plantage roeien. Als de wherries in de loods en op de botenwagens liggen, is er optioneel nog een aansluitend diner buffet in de sociëteit (roeikleding toegestaan!).

De totale tocht is 24 kilometer en we passeren mooie bezienswaardigheden waaronder de hoogste molen ter wereld! Geen (vaste) roei ploeg? Geen probleem. Dit kan je bij het inschrijven aangeven. Wij helpen bij het formeren van een ploeg of wisselen binnen een ploeg. Iedere ploeg krijgt een tasje met een waterkaart en snack voor onderweg mee.
Lunchprogramma Schiedam
We lunchen bij Brasserie Stadhuis, Grote Markt 1a in Schiedam. We hebben een keuzemenu samengesteld waarbij koffie/thee en een ander drankje inbegrepen is.Gidsen van de Historische Vereniging Schiedam zullen ons vertellen en laten zien van de historie van de jeneverstad.
Indonesisch dinerbuffet sociëteit
Nadat we de wherries uit het water hebben gehaald, sluiten we de dag af met een Indonesisch diner buffet op de sociëteit van De Maas op de Veerdam 1. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd! Dit zal rond 18:30 uur zijn. Op zondagavond zijn er voldoende (gratis) ruime parkeerplaatsen op de Parklaan, vlakbij de sociëteit.
Kosten en opgaaf deelname
- Wherry roeitocht incl lunchprogramma €25,= p.p.

- Optioneel: Indonesisch dinerbuffet incl 2 drankjes + koffie/thee op de sociëteit €30,= p.p.

Het totaalbedrag graag uiterlijk 1 september voldoen op NL41 ABNA 0426 4719 62 ten name van K.R&Z.V. 'De Maas' o.v.v. uw naam. 

Het aantal plaatsen is ruim maar wel met een maximum. Geef je daarom snel op via DIT formulier! Alle tijden zijn voorlopig en indicatief. Zodra we een beter beeld hebben van het aantal deelnemers ontvangen de deelnemers de captains manual met de definitieve tijden en de veiligheidsinstructies. Bij alle programma onderdelen is rekening gehouden met de huidige corona situatie.   
Bij vragen of opmerkingen kan je mailen naar ijsselmondetocht@de-maas.nl

 

 

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2020 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 26 maart 2017

 

 

© 2020 RV Rijnland