?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Instructie en examens

 
Instructie - op zaterdag

Examens

2019 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Beginnende roeiers

Voor beginnende roeiers vanaf 18 jaar organiseert Rijnland introductie­cursussen zodat je zelf kan ervaren  wat roeien is voordat je lid wordt. Je kunt ook iedere zondagochtend om 9 uur bij ons terecht voor een eerste roeitocht onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je kan dat drie keer doen. 

Introductiecursus (vanaf 18 jaar)

De introductiecursus bestaat uit 8 lessen en is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. De roeiles duurt ca. 1,5 uur. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot of fietsen mee vanaf de kant. De kosten van deze cursus bedragen € 100. Wie binnen 13 weken na de cursus besluit lid te worden hoeft geen entreegeld meer te betalen (€ 50).

Instructie - Introductie cursus
Instructie-rijnlandboek-voorzijde

Theorie

Naast instructie zul je ook zelf theoretische kennis moeten opdoen die staat beschreven in het Rijnlandboek en wordt getoetst met het theorie-examen. Het Rijnlandboek kun je downloaden (via de online bibliotheek) of in gedrukte vorm kopen bij een barmedewerker (€5). Van ieder lid wordt verwacht dat hij weet wat hierin staat beschreven. Het bevat informatie over roeien, sturen, vaarregels, roeimateriaal, veiligheid, examensysteem, regels en gebruiken binnen de vereniging en nog veel meer. Hier vindt je enkele voorbeeldvragen.

Ervaren roeiers

Na het basis-examen breiden de meeste roeiers hun roei- en stuurvaardigheden nog verder uit en kunnen daarvoor aanvullende instructie krijgen. Denk daarbij aan skiffen, boordroeien en ploegcoaching. Skiff instructie wordt gegeven van april tot eind september. 

Roeien - twee

Basisinstructie

Als lid kun je hierna de basisinstructie volgen zodat je de vereiste stuur- en roei-examens binnen een seizoen kunt halen. Deze instructie worden in groepsverband  gegeven door ervaren instructeurs totdat je de vereiste examens hebt gehaald.

Toerroeien Rijnlandtochten

Examens

We gebruiken kostbaar materiaal en we willen ongelukken voorkomen. Daarom regelen we middels examens wie in welke boten mag roeien en sturen. 

Het toekennen van examens is voorbehouden aan de examencommissie en de coördinatoren zij-instromers. Je krijgt pas een afschrijfbevoegdheid na toekenning van een stuur-, een roei- én het theorie examen.

Zij-instromers

De coördinatoren zij-instromers voeren met elke nieuw lid met roei-ervaring een kennismakingsgesprek en maken afspraken welke examens ongezien worden toegekend en wat er in de praktijk moet worden gedemonstreerd. Zowel qua roei- als stuurexamens. Iedereen, dus ook zij-instromers, moeten het theorie-examen afleggen.

Sturen

Roeien

   Scullen Boord
St2 wherry of C2X Ba-W wherry  B1 C2+ 
St4 C4x+/C4+ Ba-C C2X B2 C2- 
St8 8+ S1 C1X B3 2- 
    S2 gladde skiff     
    S3 gladde skiff     

 

 
Examens - theorieexamen
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 9 september 2018