?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
kom-roeien-geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Examens

 
2018 Activiteit
23 september
zondag
10:00 Roei- en stuurexamens
RV Rijnland
27 oktober
zaterdag
10:00 Roei- en stuurexamens
RV Rijnland
18 november
zondag
11:00 Theorie-examen
Sociëteit RV Rijnland
25 november
zondag
10:00 Roei- en stuurexamens
RV Rijnland
15 december
zaterdag
10:00 Roei- en stuurexamens (reserve)
RV Rijnland
Examens - bakkersloot

Bij het roeien maken we gebruik van kostbaar materiaal. Daarom hebben we met een examensysteem geregeld wie in welke boten mag roeien en sturen. Dit systeem staat beschreven in het Rijnlandboek welke beschikbaar is in de bibliotheek van de website. Je vindt in de ledenbibliotheek ook de voorbeeldvragen voor het  theorie-examen. Wil je het Rijnlandboek gedrukt hebben dan kan je deze kopen bij de barmedewerker (kosten € 5).

De examencommissie bepaalt wie gebruik mag maken van de diverse boottypen. Dat geldt ook voor leden die van een andere vereniging komen. Iedereen moet de betreffende examens met goed gevolg afgelegd hebben. Examens worden door twee leden van de examencommissie afgenomen. Bij de stuurexamens wordt de praktische vaardigheid, theoretische stuurkennis en het inzicht in de benodigde maatregelen bij wind en/of scheepvaart getoetst. Bij het afnemen van een stuurexamen bevindt zich een examinator aan boord.  Nieuwe leden die elders reeds roeiervaring hebben opgedaan demonstreren hun roei- en stuurvaardigheden aan de examencommssie en worden in één keer in het examensysteem van Rijnland ingeschaald. Ze dienen wél altijd het theorie-examen af te leggen.

De examenresultaten worden door de examencommissie doorgegeven aan de ledenadministratie. Het MyFleet afschrijfboek wordt hiermee periodiek bijgewerkt. Voor meer informatie kun je terecht bij de voorzitter van de examencommissie: eissimmocnemaxe.[antispam].@rvrijnland.nl of de coördinator van je examendag.

 
 
Examens - piece of cake

Boot afschrijven

Voor het afschrijven en meenemen van een boot moet je geslaagd zijn voor het theorie-, stuur- (sturen-2, sturen-4 of sturen-8) én roeiexamen (scullen of boordroeien).

Overzicht examens

Theorie

 

Sturen

Roeien

   Scullen Boord
Theorie St2 wherry of C2X+ Ba-W wherry  B1 C2+ 
  St4 C4x+/C4+ Ba-C  C2X B2 C2- 
  St8 8+  S1 C1X  B3 2- 
      S2 gladde skiff     
      S3 gladde skiff     

 

 
Examens - theorieexamen
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 9 september 2018