?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
kom-roeien-geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Vaardigheidsproef

 

Wil je op een goede manier leren roeien en ook je conditie verbeteren of op peil houden? Dan is de KNRB-vaardigheidsproef een mooie uitdaging. De vaardigheidsproef is een proef waarbij je een bepaalde afstand (afhankelijk van geslacht en leeftijd) binnen een bepaalde tijd roeiend moet afleggen. Na het behalen ervan, ontvang je een KNRB-roeivaardigheidsdiploma. Vaardigheidsproeven roei je in het meest individuele nummer. Bij scullen in de skiff, C-1 of eenpersoonswerrie en bij boordroeien in de 2- of 2+. Er zijn vaardigheidsproeven voor volwassenen en voor junioren.

Bij sommige roeiverenigingen is het behalen van de vaardigheidsproef verplicht om deel te nemen aan bepaalde activiteiten of om gebruik te mogen maken van bepaald materiaal. Maar ook als je gewoon eens wilt weten wat je kunt of om te kijken of je jezelf kunt verbeteren, kun je een vaardigheidsproef afleggen.

Voor de vaardigheidsproef begint en eindigt de roeibaan bij roeivereniging Rijnland. De proef kent twee keerpunten. Een in de richting van Leidschendam en een in de richting Leiden. Dankzij de gloednieuwe hectometerpaaltjes langs de Vliet zijn de afstanden nauwkeurig te bepalen.

 

Overzicht roeibanen    roeibanen junioren   Foto's diverse keerpunten

 

Het reglement is te vinden op de website van de KNRB

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 8 november 2017