?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
kom-roeien-geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Kom roeien

 
rvr-logo-rood-500

Roeivereniging Rijnland

Roeivereniging Rijnland verwelkomt graag nieuwe leden en biedt nieuwkomers de gelegenheid met onze vereniging en het roeien kennis te maken. Na aanmelding zullen we contact met je opnemen om verder af te stemmen. Heb je nog nooit geroeid en wil je het een keer proberen? Iedereen, ook zonder roeiervaring, kan op zondagochtend 9 uur langskomen. Je kunt dan,  onder deskundige begeleiding, je eerste roeitochtje maken. 

 
Lidmaatschap - sportstrippenkaart

Sportstrippenkaart

Heb je een sportstrippenkaart Leidschendam - ­Voorburg, dan kun je het roeien bij ons gratis proberen. Neem voor een lesafspraak contact op met de commissaris opleiden en binding of de commisaris roeien en jeugd (jeugd t/m 17 jr).

 
logo-ooievaarspas-leuker-dan-je-denkt-banner

Ooievaarspas

We vinden als vereniging dat iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen voor wie dat moeilijk is, zoals mensen met een laag inkomen. Wij bieden in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg die mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om met bijna 50% korting lid te worden van onze sportvereniging. Dit kan met de Ooievaarspas. De Ooievaarspas is aan te vragen via: https://www.lv.nl/ooievaarspas


 

Beginnende roeier

Benieuwd of roeien misschien wel een sport voor jou is?  Roeien is een hele gave sport, waarin je kracht, duurvermogen en techniek combineert met buiten zijn in mooie natuur. Heerlijk op het water, individueel of juist in teamverband, heel sportief of meer recreatief. Roeien is niet-blessure gevoelig, kan het hele jaar door en het is ook nog goedkoper dan de sportschool. Heb je nog nooit geroeid en wil je dat gewoon eerst eens proberen zonder lid te worden?  Dat kan!

Ben je nog geen lid en ouder dan 17 jaar, dan kun je voor €100 bij ons de introductiecursus volgen. En als het roeien je bevalt kun je na de cursus beslissen of je lid wordt. En als je dat binnen 3 maanden doet hoef je het entreegeld van €50 niet meer te betalen. 

De introductiecursus bestaat uit 8 lessen en is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. De roeiles duurt ca. 1,5 uur. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Ervaren instructeurs sturen de boot of fietsen mee vanaf de kant. 

Als lid krijg je vervolgens instructie van een ervaren instructeur om de basis roei- en stuurproef te halen en zelfstandig een boot te kunnen afschrijven. Het aantal beginnende roeiers dat kan instromen is afhankelijk van onze instructie-capaciteit. Meld je tijdig aan en wij nemen contact met je op om verder hierover af te stemmen.

Gevorderde roeier

Roeiers met ruime ervaring die bij ons of elders hebben geroeid en (weer) lid willen worden van Rijnland kunnen snel en makkelijk instromen. Onze taak is zo goed mogelijk te inventariseren wat je wensen en ambities zijn (recreatie- of wedstrijdroeien) en daarbij een passende ploeg en/of passend materiaal  te vinden.
Desgewenst kunnen je vaardigheden via instructie nog verder worden uitgebreid.  Na aanmelding bespreken we jouw specifieke wensen en sturen we je het inschrijfformulier.

 
 
Wedstrijdroeien   skiff
 

keurmerk-on-beperkt-sporten

Aangepast roeien

Heb je een lichamelijke of zintuiglijke beperking en je wilt graag het plezier en de uitdaging van een roeitocht ervaren, dan ben je bij ons van harte welkom! Rijnland is hiervoor helemaal ingericht en beschikt over het keurmerk (on)beperkt roeien.

Elke dinsdagmorgen is er aangepast roeien. Je kunt dan komen kijken of het misschien iets voor jou is. Voor iedereen die zich hiervoor aanmeldt geldt dat hij of zij eerst een keer komt kijken. Daarna volgt een (gratis) kennismakings­periode van max.  drie weken waar wordt bekeken of het roeien voor jou en ons haalbaar is. In de daarop volgende snuffelperiode (13 weken, €50,-) wordt bekeken of er hulpmiddelen nodig zijn en zo ja, welke. Hierna kun je lid worden.

Jeugd (12 t/m 17)

Jeugdleden zijn welkom vanaf 12 jaar. Na aanmelding word je uitgenodigd voor drie proeflessen. Als het bevalt mag je je inschrijven als jeugdlid. Dan wordt er ook gekeken wanneer je kunt starten met de instructie. De instructie doen we twee keer per week: op zaterdagochtend en in de zomermaanden op een avond door de week. Je roeit samen met anderen in een stabiele boot. Ben je wat verder dan kun je ook leren roeien in een skiff (eenmansboot). Iedere zaterdagochtend van 10.30 - 14:00 kunnen jij en je ouders langskomen en kennismaken.

 

Meer weten?

Stuur dan een email naar nedlemnaa.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 11 juni 2018