?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Beginnende en ervaren roeier

Beginnende en ervaren roeier

 

Inlooproeien

Heb je nog niet of maar weinig geroeid dan is dit je kans om het (weer) eens te proberen. Kom op zondagmorgen 9:00u naar de vereniging voor het inlooproeien. Je mag dat twee keer doen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden en het kost niets. Op de vereniging wordt je ingedeeld op basis van je roeiervaring. Vanwege corona zijn er wel wat extra maatregelen van kracht, lees dus voordat je komt het covidprotocol en de laatste berichten op deze website even door.

Introductiecursus

Wil je beginnen met roeien dan is een introductiecursus van 8 lessen iets voor jou (vanaf 18 jaar).  Elke les duurt ongeveer 1,5 uur. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt van Rijnland. De cursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan in als proeflid. Voor €100 ben je vanaf je eerste les 12 weken lid. Bevalt het roeien, dan hoef je niets te doen. Je proeflidmaatschap wordt automatisch omgezet in een jaarlidmaatschap. De eerder betaalde €100 brengen we in mindering op je normale contributie en ook hoef je het entreegeld van € 50,- niet meer te betalen. Als je niet wilt doorgaan met roeien, zeg dan je proeflidmaatschap tijdig op. 

Inschrijven proeflidmaatschap

Instructie

Na de introductiecursus kun je de verdere instructie volgen en de vereiste theorie-, stuur- en roeiexamens halen. De instructie wordt in groepsverband gegeven door ervaren instructeurs. Je verwerft ook theoretische kennis over het sturen, roeien, vaarregels, roeimateriaal en veiligheid. Deze informatie vind je in het Rijnlandboek, waarin ook onze regels en gebruiken staan beschreven. 

Na de eerste examens breiden de meeste roeiers hun basis-stuur- en roeivaardigheden nog verder uit en kunnen daarvoor aanvullende instructie krijgen. Denk daarbij aan skiffen, het sturen van een vier of acht, boordroeien en ploegcoaching. 

 

Met roei-ervaring

Roeiers vanaf 18 jaar met roei-ervaring, introductiecursus en/of CARR snuffelperiode kunnen zich direct inschrijven. Na inschrijving ontvang je van de ledenadministratie een bevestiging en van de penningmeester de factuur voor het lidmaatschap. 

Inschrijven lidmaatschap

Roeiers met voldoende roeiervaring kunnen na inschrijving een afspraak maken met de coördinator zij-instromers. Deze beoordeelt welke instructie nog benodigd is, welke roei- en stuurexamens kunnen worden toegekend en wat er nog moet worden gedemonstreerd. Het theorie-examen moet je altijd doen. Oud-leden die binnen twee jaar weer lid worden hoeven niet opnieuw examen te doen.

 
Brugge-boat-race-2019
Instructie - Introductie cursus
2017-06-25-introductiecursus
Roeien - twee
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 september 2021