?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
1-5m-twee-keer-armlengte
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Beginnende en ervaren roeier

Beginnende en ervaren roeier

 

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

  • Inlooproeien

Heb je nog niet of maar weinig geroeid dan is dit je kans om het (weer) eens te proberen. Kom op zondagmorgen 9:00u naar de vereniging voor het inlooproeien. Je mag dat tot 3 keer doen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden en het kost niets. Op de vereniging wordt je ingedeeld op basis van je roeiervaring. Vanwege corona zijn er wel wat extra maatregelen van kracht, lees dus voordat je komt het covidprotocol en de berichten op deze website goed door. Meer informatie kun je opvragen bij de commissaris opleiden en veiligheid: vnosirassimmoc.[antispam].@rvrijnland.nl.

 

  • Introductiecursus

Wil je beginnen met roeien dan is een introductiecursus van 8 lessen iets voor jou. Elke les duurt ongeveer 1,5 uur. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt van Rijnland. De cursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan in als proeflid. Voor €100 ben je 12 weken lid waarbinnen je deze cursus kunt doen. Bevalt het roeien, dan hoef je niets te doen. Je proeflidmaatschap wordt automatisch omgezet in een normaal jaarlidmaatschap. De eerder betaalde €100 brengen we in mindering op je normale contributie en ook hoef je het entreegeld van € 50,- niet meer te betalen. Als je niet wilt doorgaan met roeien, zeg dan je proeflidmaatschap tijdig op. Voor meer informatie kun je terecht bij de eitcurtsni.eissimmoc.[antispam].@rvrijnland.nl.

Inschrijven proeflidmaatschap

 

Na de introductiecursus kun je de verdere instructie volgen en je vereiste theorie-, stuur- en roeiexamens halen. De instructie wordt in groepsverband gegeven door ervaren instructeurs. Je verwerft ook theoretische kennis over het sturen, roeien, vaarregels, roeimateriaal en veiligheid. Deze informatie vind je in het Rijnlandboek, waarin ook onze regels en gebruiken staan beschreven. 

Na de eerste examens breiden de meeste roeiers hun basis-stuur- en roeivaardigheden nog verder uit en kunnen daarvoor aanvullende instructie krijgen. Denk daarbij aan skiffen, het sturen van een vier of acht, boordroeien en ploegcoaching. 

Ervaren roeier

Schrijf je direct in als lid via deze link: inschrijven.
Na inschrijving maak je een afspraak met de coördinator zij-instromers. Deze beoordeelt welke instructie nog benodigd is, welke roei- en stuurexamens kunnen worden toegekend en wat er nog moet worden gedemonstreerd. Het theorie-examen moet je altijd doen. Oud-leden die binnen twee jaar weer lid worden hoeven niet opnieuw examen te doen.

 
Brugge-boat-race-2019
Instructie - Introductie cursus
2017-06-25-introductiecursus
Roeien - twee
 

Wil je meer weten?

Commissie instructie: eitcurtsni.eissimmoc.[antispam].@rvrijnland.nl
Ledenadministratie: eitartsinimdanedel.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 22 mei 2021