?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

 

Covid-beperkingen

  • Iedereen houdt 1,5 m afstand van elkaar (n.v.t. in de boot)
  • Roeien mag weer in alle boottypes (max 1 pers. op de stuurstoel)
  • Alles is open m.u.v. de sociëteit en de keuken (binnen mondkapje!)
  • Max 5 pers in kleedkamers/douches
  • Draag bij drukte ook buiten een mondkapje

Inlooproeien

Heb je nog niet of maar weinig geroeid dan is dit je kans om het (weer) eens te proberen. Kom op zondagmorgen 9:30u naar de vereniging voor het inlooproeien. Je mag dat twee keer doen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden en het kost niets. Op de vereniging wordt je ingedeeld op basis van je roeiervaring.

Proeflidmaatschap met introductiecursus

Wil je beginnen met roeien dan is ons proeflidmaatschap iets voor jou. Je begint dan met een introductiecursus van 8 lessen.  Elke les duurt ongeveer 1,5 uur. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt van Rijnland. De cursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan in als proeflid.

Voor €100 ben je 12 weken lid. Je proeflidmaatschap start pas met je eerste les! Bevalt het roeien, dan hoef je niets te doen. Je proeflidmaatschap wordt automatisch omgezet in een gewoon lidmaatschap. Vervolgens ben je contributie verschuldigd naar evenredigheid van het aantal resterende maanden (incl. de maand waarin het gewone lidmaatschap start).  Als je niet wilt doorgaan met roeien, zeg dan je proeflidmaatschap tijdig op. 

Instructie

Na de introductiecursus kun je de verdere instructie volgen en de vereiste theorie-, stuur- en roeiexamens halen. De instructie wordt in groepsverband gegeven door ervaren instructeurs. Je verwerft ook theoretische kennis over het sturen, roeien, vaarregels, roeimateriaal en veiligheid. Deze informatie vind je in het Rijnlandboek, waarin ook onze regels en gebruiken staan beschreven. 

Na de eerste examens breiden de meeste roeiers hun basis-stuur- en roeivaardigheden nog verder uit en kunnen daarvoor aanvullende instructie krijgen. Denk daarbij aan skiffen, het sturen van een vier of acht, boordroeien en ploegcoaching. 

Inschrijven

Het aantal cursussen, instructeurs en boten is beperkt, zeker op zaterdag en zondag!  Wij starten pas met een cursus als we een groepje voor die weekdag/tijd kunnen samenstellen. Tot die tijd wordt je op een wachtlijst geplaatst. Door meer mogelijkheden aan te geven kunnen we je eerder inplannen (houdt rekening met een gemiddelde wachttijd van 4 maanden). De lessen zijn wekelijks op maandag (10:30), woensdag (17:00), vrijdag (10.00), zaterdag (10:30), zaterdag (12:30) en zondag (11:00). Je proeflidmaatschap start pas met je eerste les! 

Inschrijven proeflidmaatschap

 

 
Brugge-boat-race-2019
2017-10-13-roeien-zaterdag-1a
Instructie - op zaterdag
2017-06-25-introductiecursus
instructie-211002-07
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 3 januari 2022