?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

 

Inlooproeien

Heb je nog niet of maar weinig geroeid dan is dit je kans om het (weer) eens te proberen. Kom op zondagmorgen 9:30u naar de vereniging voor het inlooproeien. Je mag dat twee keer doen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden en het kost niets. Op de vereniging wordt je ingedeeld op basis van je roeiervaring.

Proeflidmaatschap

Wil je beginnen met roeien dan is ons proeflidmaatschap iets voor jou. Je begint dan met een introductiecursus van 8 lessen.  Elke les duurt ongeveer 1,5 uur. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt van Rijnland. De cursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan in als proeflid.

Voor €100 ben je 12 weken lid. Je proeflidmaatschap start pas met je eerste les! Bevalt het roeien, dan hoef je niets te doen. Je proeflidmaatschap wordt automatisch omgezet in een gewoon lidmaatschap. Vervolgens ben je contributie verschuldigd naar evenredigheid van het aantal resterende maanden (incl. de maand waarin het gewone lidmaatschap start).  Als je niet wilt doorgaan met roeien, zeg dan je proeflidmaatschap tijdig op. 

Instructie

Je wordt opgeleid in een groep. Dit is gezellig, motiverend en maakt het doorstromen naar roeien in een ploeg betrekkelijk eenvoudig. De groepen zijn ingedeeld op basis van vaste tijden in de week. Iedere groep bestaat uit een coördinator, enkele instructeurs en een vaste groep cursisten. Roeien is een technische sport, het vraagt tijd om het goed te leren. Dit lukt het best wanneer je iedere week deelneemt aan de instructie.

 

Inschrijven

Het aantal cursussen, instructeurs en boten is beperkt, zeker op zaterdag en zondag!  Wij starten pas met een cursus als de betreffende instructiegroep jou kan plaatsen. Direct na inschrijving sta je op de wachtlijst voor de introductiecursus (gemiddelde wachttijd 4 maanden). Je wordt proeflid vanaf de eerste dag dat je instructie krijgt. De instructie wordt ieder week op een vaste dag en tijd in groepsverband gegeven.

Mocht je door omstandigheden toch niet in de gelegenheid te zijn om te komen roeien, geef dat dan even door: ledenadministratie, dan halen we je van de wachtlijst.

 
Brugge-boat-race-2019
2017-10-13-roeien-zaterdag-1a
Instructie - op zaterdag
2017-06-25-introductiecursus
instructie-211002-07
instructie-211002-03a
 

Wil je meer weten?

commissie instructie: eitcurtsni.eissimmoc.[antispam].@rvrijnland.nl
zondag inlooproeien: poolni.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2022