?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 
 

RV Rijnland organiseert traditiegetrouw de Kerstbrunch.

Geplaatst op 20-12-2015  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Joost Paijmans

De overburen aan het “Frans Halsplantsoen” zullen wel gedacht hebben: “het is daar altijd feest” toen ze al die dames en heren, vaak gearmd, in winterjassen naar de roeivereniging zagen lopen. Nou altijd feest? Kom maar eens bij ons in de boot zitten bij windkracht zes en striemende regen of het genoegen je bootje te zien vollopen door golventrekkende motorboten. Maar in dit geval hadden ze gelijk. Inderdaad, feest!! En wel de jaarlijkse kerstbrunch.

151220 Kerstlunch 2015 2

Een mooi gebeuren met soms ook innovaties, zoals de ‘hangende kerstboom’. Dit keer hing hij niet, maar was de boom aan de muur vastgebonden: “De weglopende kerstboom”. Een nieuw bestuur en dus ook nieuwe acties, om het woord tradities even weg te laten. Job Dresden is in het bestuur ‘Manusje van alles” en begeleidde het honderdtal leden door de voorafjes, stuurde een van de leden op pad naar de bakker om meer brood te kopen en at zelf ook mee, maar de werkelijke organisatoren van de lunch waren Andra Dudley en Anneke de Bruin en de vele dames die hebben geholpen. Job verwees ook heel terecht naar deze kanjers. Dank jullie wel.

151220 Kerstlunch 2015 1

Dat is het bijzondere van Rijnland. Het is altijd ‘voor en door de leden’ en ieder lid met een nieuw idee vindt hier een uitstekende kweekvijver en iedereen doet mee, ook de jeugd die de tafels had klaar gezet en gedekt, maar het mooiste van alles dat in de zaal een heusche harp stond opgesteld en dat Eleize Scholten verklaarde tijdens de lunch daarop te zullen spelen en zo geschiedde. Bijzonder dat harpspel en bijzonder ook kerstengel Eleize die niet alleen het lef had haar muzikale vaardigheden en kwaliteiten ten gehore te brengen maar ook voortreffelijk spel liet horen. Zelf was deze jonge gymnasiaste niet onder de indruk. “Niet goed genoeg voor een carrière misschien, maar ik beleef er wel veel plezier aan”, zei zij. En zij niet alleen.

151220 Kerstlunch 2015 3

Daarna was het woord aan voorzitter Evert Gianotten en die sprak over wat ons als leden van de RV Rijnland verbindt, zou moeten verbinden, en wenste ons, aanwezige en niet aanwezige leden, alle goeds voor het komende jaar en bedankte hij iedereen die op welke wijze ook een bijdrage heeft geleverd aan het functioneren van onze bloeiende vereniging.

151220 Kerstlunch 2015 4

Tot besluit riep Job onder de aanwezigen leden op die met hem de organisatie van het volgende jaar op zich willen nemen. Dat bleek geen probleem. Dank je wel organisatoren van de kerstlunch, dank je wel Eleize en dank je wel Job en Evert. Tot volgend jaar.

 

Joost Paijmans.


 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2017