?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 
 

Kersttoespraak van de voorzitter

Geplaatst op 14-12-2015  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Evert Gianotten

 

(uitgesproken tijdens de Kerstlunch op 13 december 2015)

 

Beste leden van Rijnland,

Het is een goede gewoonte om rond de Kerstdagen wat langer stil te staan bij waar we eigenlijk mee bezig zijn. Weg van de waan van de dag, los van de hectiek van werk, thuis of opleiding, en vrij van al het verwarrende nieuws dat ons dagelijks via de media bereikt. Als voorzitter van RVRijnland vroeg ik mij af: wat bindt ons in RVRijnland en wat willen we daarmee?

Ons bindt om te beginnen het beoefenen van de roeisport in al zijn vormen. Hard trainen voor een wedstijd, sleutelen aan je techniek, genieten van een ontspannen tocht, het hoort er allemaal bij. Voor die sport hebben we tal van voorzieningen. We hebben in de loop der jaren  met elkaar een uitstekende vloot gebouwd, een mooi gebouw neergezet en kunnen nog steeds bijleren van goede instructeurs en coaches. Heel veel leden houden dat alles met veel energie en tijd van dag tot dag draaiende. Ook dat bindt ons.

Wat ons misschien onbewust nog meer bindt is de cultuur van de vereniging, de sfeer. Dat hoor ik ook vaak wanneer leden vertellen waarom ze het op Rijnland zo prettig vinden. Moeilijker te duiden dan het roeien en al die voorzieningen maar daarom niet minder belangrijk.  

Op zoek naar de kern van de cultuur van Rijnland kom ik op de manier waarop wij met elkaar omgaan, gebaseerd op solidariteit en onderling respect.  Leven en laten leven, geven om elkaar. En ook het accepteren dat ieder individu anders is en niet meer kan doen dan zijn of haar best. Of dat nu gaat over jouw instructeur, iemand van het bestuur of van een commissie, de man of vrouw achter de bar of je ploeggenoot in de boot. Meer mag je in een club van welwillende amateurs niet  verwachten. Volgens mij is het dat respect voor elkaar dat ons verbindt.

Beste mensen, net als het roeien moet de cultuur van de vereniging ons blijven binden. Laten we ons daar samen sterk voor maken.

Ik wens u allen een goede Kerst.


 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 10 juni 2017

 

 

© 2019 RV Rijnland