Vergeten?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
Wordlid2 93x100

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
 

 Inloggen   

 

Welk type e-mailadressen zijn beschikbaar?

RV Rijnland heeft haar domeinnaam "rvrijnland.nl" gekoppeld aan e-Captain. Hierdoor bestaat voor de beheerder de mogelijkheid om een beperkt aantal ...@rvrijnland.nl emailadressen aan te maken. Er kan gekozen worden uit de volgende twee opties:

 1. Een e-mailaccount

  Dit is een echt e-mailaccount die óók als webmail beschikbaar is. Je kunt dit e-mailaccount bijvoorbeeld naast je bestaande privé e-mailadres instellen in je e-mail programma. Alle mail naar het rijnland e-mail adres worden opgeslagen in een apart account. Het instellen van dit account in je eigen programma moet je zelf doen. Dit is niet moelijk maar hetmoet wel goed gebeuren, anders werkt het niet. Je kunt je mailaccount natuurlijk óók via webmail benaderen via deze link: 
  https://webmail.e-captain.nl/roundcube/
  Als je kiest voor een e-mailaccount moet je ook kiezen welk type je wilt: POP of IMAP. Alle gebruikers van het e-mailaccount moeten wel hetzelfde protocol gebruiken, je mag dus niet POP en IMAP door elkaar gebruiken bij één account, Zie hieronder voor een toelichting.

 2. Een doorstuur emailadres

  Bij een doorstuur emailadres wordt alle e-mail die wordt gestuurd naar het rijnland e-mailadres door e-captain direct automatisch doorgestuurd naar één of meerdere privé e-mailadressen. Bijvoorbeeld: mail verstuurd naar ofni.[antispam].@rvrijnland.nl wordt doorgestuurd naar janklaassen@ziggo.nl én pietjansen@xs4all.nl Zo hoef je geen extra instellingen te maken binnen je eigen e-mailprogramma, alles wordt direct doorgestuurd naar de opgegeven privé e-mailadressen. Er blijft nooit een kopie achter op de server. Je kunt deze mail dan ook nooit benaderen via webmail (je hebt immers geen account). Dit is de meest handige optie als je wél bereikbaar wilt zijn onder een rijnland e-mail adres maar deze verder via je eigen privé account afhandeld en/of beantwoord. Je hoeft nooit in een ander account te kijken, iedere mail die naar dit rijnland adres wordt gestuurd ontvang je direct in jouw eigen privé mailaccount. Je hoeft hierbij dus niets in te stellen.

Type e-mailaccount

Bij het instellen van je Rijnland e-mailaccount in een mailprogramma zoals Outlook,  Mail, Google mail of je iPhone wordt gevraagd welk type account (protocol) je wilt toepassen:  het POP (Post Office Protocol) of het IMAP (Internet Message Access Protocol). Hieronder lees je het verschil tussen beide protocollen:

Met POP haal je e-mails op zoals je vroeger post zou ophalen bij een postkantoor. Je identificeert je, de medewerker kijkt of er nieuwe post voor je is en geeft deze aan je mee. Je mailprogramma doet met POP hetzelfde: hij verbindt met de server (het postkantoor), zegt voor welk e-mailadres hij de mail op komt halen en de server geeft je de nieuwe berichten mee. Je mailprogramma haalt deze naar je computer, telefoon of tablet zodat je ze kunt lezen. De berichten staan dan op je apparaat en niet meer op de server. (Noot: de meeste programma's bieden overigens wel de mogelijkheid om  'een kopie op de server' achter te laten: het postkantoor maakt dus een kopietje en bewaard dat voor een bepaalde ingestelde tijd. Standaard worden bij POP echter géén berichten op de server bewaard).

IMAP is zeer geschikt om e-mail te behandelen vanaf verschillende computers, vooral met de opkomst van mobiele apparaten of als er meerdere mensen tegelijk met het emailaccount moeten werken (bijvoorbeeld een commissie).
Als je dat vegelijkt met een ouderwets postkantoor: alle post wordt ontvangen én bewaard op het postkantoor. Iedereen die hiervoor gemachtigd is mag een kopie van de post opvragen bij het postkantoor. Het postkantoor maakt dan een kopie en stuurt deze op. De postblijft dus altijd beschikbaar. Maar als één van de ontvangers de post weggooit, dan wordt deze óók automatish in het postkantoor
De inhoud van de mailbox is op elke computer dus altijd precies hetzelfde. Alle ingekomen, gelezen en verzonden mailtjes kunnen overal en altijd worden ingezien, omdat ze opgeslagen blijven op de server. Een ander voordeel van IMAP is dat wanneer het gebruikte apparaat kapot gaat, de e-mail nog veilig op de server staat.

Bij IMAP wordt in eerste instantie alleen de afzender en de titel van het bericht opgehaald. Pas als je op het bericht klikt wordt het volledige bericht opgehaald van de server, maar tegelijkertijd blijft het bericht ook op de server staan. In feite maakt IMAP een kopie van het bericht op de server en bewaart deze kopie op je computer. Daarnaast houdt het mailprogramma de verbinding met de server open, zodat je nieuwe mails direct binnen ziet komen.

Houd er rekening mee dat je Rijnland account een beperkte opslagruimte heeft. Oplsagruimte bij e-Captain is relatief erg duur. Door gebruik van IMAP kan je snel boven deze limiet komen, wat inhoudt dat je geen email kan ontvangen. Je moet dan zelf je oude e-mail verwijderen, anders ontvang je geen mail meer.

Welk protocol de voorkeur geniet, ligt volledig aan jou. Als je je e-mail op meerdere locaties wilt kunnen lezen, dan kun je het beste kiezen voor IMAP. Wil je echter graag alle e-mail zelf archiveren, geen gedoe met de maximum opslagruime of heb je geen constante verbinding met internet, dan is POP vaak een betere keuze.

Enkele richtlijnen voor een juiste keuze zijn:

 • Gebruik POP óf IMAP. Allebei tegelijk gebruiken zal voor problemen kunnen zorgen;
 • Gebruik IMAP als je je e-mail op meer dan één computer (of apparaat) wilt kunnen lezen;
 • Als je meerdere programma's wilt gebruiken, gebruik dan voor ieder programma IMAP;
 • Webmail werkt met IMAP. Gebruik je je webmail naast je e-mailprogramma? Gebruik dan IMAP;
 • POP-accounts ondersteunen één verbinding tegelijk. Wanneer meerdere apparaten tegelijk toegang proberen te krijgen tot hetzelfde account, dan worden de apparaten mogelijk buitengesloten. 
 
 
 
Logo Rijnland geel transparant
 

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 

Social media

Volg ons op:

 
    Vergeten?