?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
kom-roeien-geel

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 

 
 

 
 

 Inloggen   

 

Jeugdroeien

 

Vanaf 12 jaar is iedereen van harte welkom om bij Rijnland te komen roeien. Er zijn bij ons zo'n 25 jeugdroeiers (12 t/m 18 jr). Zij krijgen instructie van ervaren instructeurs die twee keer per week instructie geven, op zaterdag van 11.00 - 12.30 en van 12.30 - 14.00 en op een avond door de week. Tussen 1 oktober en 1 april is er op zaterdag roeitraining en op woensdagavond van 18.30 - 20.00  conditietraining.

Roeien is een technische sport. Om goed te leren roeien moet je het eerste jaar instructie krijgen. Er zijn twee instroommomenten voor de instructie: in september en in april. In beide gevallen begin je te roeien in een boot voor meer personen (twee of vier) met een stuurman/vrouw. Vanaf het voorjaar krijg je regelmatig les in de skiff, een eenpersoons boot. Door de bewegingen die de boot maakt, leer je de juiste roeitechniek, kun je jezelf corrigeren en ontwikkel je het zgn. bootgevoel. Daarnaast moet je leren sturen en een theorie-examen doen.
Goed leren roeien is niet eenvoudig. Het krijgen van instructie is geen vrijblijvende activiteit. Er wordt vanuit gegaan dat je tenminste twee keer per week komt roeien. Na het behalen van de benodigde theorie-, skiff- en stuurexamens kan de jeugd die ouder is dan 15 jaar zelfstandig een boot afschrijven en roeien. Het is de bedoeling dat je al deze examens binnen een jaar doet. Daarna bestaat er de mogelijkheid van wedstrijdroeien of van leren boordroeien onder leiding van deskundige coaches.

Na het roeien wordt er thee of limonade gedronken. Verder bestaat de mogelijkheid om allerlei activiteiten te organiseren. Zo gaat een aantal jeugdroeiers en instructeurs in november naar het Nationaal Junioren Trainings Kamp. Ook wordt er in mei een cursus omslaan georganiseerd in een zwembad.

2008-06-09-Nederland Schoolroei kampioenschappen

 

Om lid te mogen worden moet je minimaal 12 jaar oud zijn en beschikken over een zwemdiploma. Verder wordt aanbevolen om goede, warme aan het weer aangepaste kleding te dragen. Een fluorescerend hemd of T-shirt is verplicht. Deze kleding is te koop bij de vereniging.

Verdere vragen over het jeugdroeien kan je stellen aan Job Dresden, dguej.[antispam].@rvrijnland.nl of bel 06-52548464. Of kom gewoon even langs op zaterdagmorgen! 

jeugdroeien-2
 
jeugdroeien-4
 
 
 
Logo - rijnland wit-transparant
 

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 

Social media

Volg ons op: