?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
Roeivereniging Rijnland
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Toerroeien

Toerroeien

 

Introductie

Jaarlijks trekken velen er op uit om grotere of kleinere tochten te maken in eigen streek, in een andere regio, of ook wel in het buitenland. Eén of meerdere dagen met een ploeg en goed roeimateriaal op stap zijn, nieuw water verkennen, genieten van de natuur, oude stedelijke omgeving en van het samen sportief bezig zijn. Is het een wonder dat het toerroeien zich in een toenemende populariteit verheugt? De Toercommissie van Rijnland stimuleert en faciliteert het toerroeien. 

Toercommissie

De toercommissie organiseert jaarlijks een aantal tochten, steeds wisselend van bestemming en route. Eén tocht heeft wel een vaste route: de Geuzentocht; ieder jaar voor gasten (op de laatste zaterdag van juni) en om de twee jaar voor de eigen leden. Het concept van alle toertochten is: met anderen samen roeien, soms als vaste ploeg, maar vaak ook met iemand die je nog niet kent, sportief bezig zijn en gezelligheid. We varen over het uitgebreide waternetwerk rond onze vereniging: Leiden, de Kaag, Katwijk, Leidschendam, Delft, Den Haag en het Groene Hart. De tochten variëren in lengte (van 20 tot 40 km) en route, waarmee voor elk wat wils wordt geboden.

toerroeien-nieuwe-merwede-2019

Midweekroeien

Het midweek roeien is voor iedereen die het leuk vindt om nieuw roeiwater te verkennen en de betreffende roei- en stuurexamens heeft.  We zijn dan te gast bij een andere vereniging en roeien van daaruit een tocht van 20 tot 25 km in wherry's of C4-en. We vertrekken gezamenlijk vanaf Rijnland; in overleg met de gastvereniging wordt er een vaarroute samengesteld, we nemen onze eigen lunch en drinken mee voor onderweg.

Vanaf april t/m september worden 5 midweekroeidagen georganiseerd. Zodra de details van een tocht bekend zijn worden deze in de toerkalender gepubliceerd. De landelijke roeidag vindt plaats in augustus. Je kunt je ongeveer 4 weken van tevoren via deze website inschrijven. 

Rijnlandtochten

De Rijnlandtoertochten staan vermeld in het activiteiten overzicht. De tochten worden ongeveer een maand tevoren aangekondigd.

 • De Openingstocht vindt plaats in het voorjaar. Dit is een tocht van ca.20km, voor ervaren én net-afgeroeide leden.
 • De Meerdaagse Zwerftocht is in de april/mei-vakantie. Er is ruimte voor twee groepen van ieder ca 25 personen. We beschikken over een groepsaccommodatie en er kan vaak ook gekampeerd worden. Voor de deelnemers worden de maaltijden volledig verzorgd. Dit zijn tochten tussen de 25 en 35 km.
 • In de zomer de Midzomeravondtocht.
 • De traditionele Geuzentocht voor gasten is eind juni.
 • Er zijn steeds meer roeiers, die het een uitdaging vinden om lange afstanden te roeien. Daarvoor organiseren we de Stoere 4-en tochten van ca. 40 km over de Zuid-Hollandse wateren. Inschrijving gaat per ploeg. Individuele inschrijvers worden ingedeeld.
 • Sluitingstocht: in het najaar, een tocht van ca 20 km. 

Andere toertochten

 • KNRB - biedt zowel een nederlandse als buitenlanse toerkalender.
 • Toer! - toerplaform, biedt een schat aan informatie voor en door roeiers die roeitochten maken, in Nederland of Europa. Je kunt daar ook je eigen ervaringen toevoegen.
 • Lammetjestocht, wordt in het voorjaar georganiseerd door Asopos.
 • Bollentocht, wordt in het voorjaar georganiseerd door de KR&ZV Het Spaarne.

  Je kunt ook zelf een boot van Rijnland meenemen, te reserveren bij de toercommissie: eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl

  Buitenlandse tochten

  Buitenlandse tochten zijn zwaarder dan tochten in eigen land. Vaak wordt op stromend water geroeid en soms zijn de dagafstanden lang. Twijfel je over je fysieke mogelijkheden? Win dan eerst advies in bij je instructeur of de Toercommissie. Het volgen van de Toercursus biedt in ieder geval een goede steun. Je kunt natuurlijk ook zelf een tocht maken of uitstippelen. Suggesties voor tochten in de buurt kun je vinden in de Toermap die achter de bar staat (blauwe map op plankje aan de keukenwand). Eerdere tochten van de Toercommissie zijn hier ook in opgenomen. 

  Toerploegen

  Periodiek wordt een overzicht op de website gepubliceerd met daarin de samenstelling van alle toerploegen van Rijnland. Dit overzicht is voor leden (na inloggen) te vinden in de bibliotheek.

  Toerkalender

  MRT
  18
  Openingstocht

  Toertocht | RV Rijnland

  APR
  19
  Midweekroeien bij RV De Where

  Toertocht | Purmerend

  APR
  28-30
  Meerdaagse 1

  Toertocht | 28 - 30 apr | 3 dagen | Nieuwkoopse plassen

  De reisbestemming is dit jaar de Nieuwkoopse plassen. Een prachtig hollands plassengebied op roei...

  APR
  30-2
  Meerdaagse 2

  Toertocht | 30 apr - 2 mei | 3 dagen | Nieuwkoopse plassen

  De reisbestemming is dit jaar de Nieuwkoopse plassen. Een prachtig hollands plassengebied op roei...

  MEI
  10
  Midweekroeien bij RV DDS

  Toertocht | Delft

  MEI
  28
  Vogalonga

  Toertocht | 09:00 - 15:00 | Venetië

  De Vogalonga is een 30 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt ge...

  JUN
  3
  Stoere vierentocht 1

  Toertocht | RV Rijnland

  Toerroeien - midweekroeien Uithoorn
  Toerroeien - Weerribben 2016 2
  Toerroeien rijnlandtochten
  Toerroeien - Weerribben 2016 1
  Toerroeien - Bollentocht
  toerroeien-de-biesbosch-2019

  Wil je meer weten?

  Toercommissie: eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl

   
   
  rvr-logo-geel-500

  Contact

  Recreatiegebied Vlietland
  Oostvlietweg 63
  2266 GN  LEIDSCHENDAM
  071-5610314
  siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

   

  Nieuwsbrief

  Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

   
   
   
   

  © 2022 RV Rijnland

   
   

  Laatst bijgewerkt op 8 oktober 2022