?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
Roeivereniging Rijnland
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Verenigingswerk

Verenigingswerk

 

Een vereniging vormen alle leden samen. Het bestuur vindt (de organisatie van) verenigingswerk dan ook een belangrijk speerpunt. Verenigingswerk geeft kansen, het levert je wat op: je leert mensen binnen de vereniging kennen, je doet ervaringen op en kan kwaliteiten uitproberen en ontwikkelen die je op andere terreinen weer kunt in zetten

Waar gaat het om bij vrijwilligerswerk? 

Wij zijn een roeivereniging waar je lid van wordt; in de eerste plaats om te roeien en daarnaast ook vanwege de gezelligheid/het verenigingsleven. Als lid betaal je contributie. Daarmee worden de hoofdactiviteiten van de vereniging, met name het (faciliteren van) roeien, betaald. Om de contributie op een redelijk niveau te houden doen de leden allerlei soort werk voor de vereniging: voor de leden door de leden. Vrijwilligerswerk is Verenigingswerk.

Verplicht of vrijwillig?

Het verenigingswerk bij ons is niet verplicht en dat zouden we graag zo houden. We stimuleren ieder lid om zijn steentje bij te dragen want gezamenlijk moeten we de vereniging draaiend houden. Daarbij zijn er leden die veel doen en anderen wat minder. Het gaat om een redelijke verdeling van de lusten en de lasten, om aansluiting te zoeken bij ieders kwaliteiten, om het leuk te hebben met elkaar en om continuïteit binnen de vereniging van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor al die andere klussen dan het roeien. Wij gaan er van uit dat wie lid is van de vereniging ook zijn bijdrage levert.

Organisatie van het verenigingswerk 

Voor de organisatie van het verenigingswerk zijn de commissies (en coördinatoren) belangrijk. Iedere commissie (en coördinator) organiseert de bemensing van zijn eigen activiteiten. Commissies zullen gebruik maken van de belangstellingsregistratie die ieder lid in zijn account kan aangeven. 

Belangstellingsregistratie

In ons systeem voor de ledenadministratie is een voorziening getroffen waardoor ieder lid aan kan geven waar de belangstelling en mogelijkheden liggen. Leden kunnen dit via hun account aangeven. De informatie is in te zien door bestuursleden en door het bestuur benoemde personen van de commissie instructie, wedstijdadministratie, toercommissie, commissie aangepast roeien, commissie coastal rowing en zeeroeien, vlootcommissie, jeugdcommissie, soevie, tuincommissie en de werkploeg gebouw.

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juli 2022