RIJNLANDMARATHON

 
Roeivereniging Rijnland
 

 

Rijnland
MARATHON

 
 

 
 
 

Rijnlandmarathon

 
 

31 augustus 2024

 

Zodra we een datum weten voor de volgende Rijnlandmarathon publiceren we dat hier op deze website.

 

In 2024 wordt de Rijnlandmarathon geroeid op zaterdag 31 augustus. Deze marathon kan als wedstrijdtocht en als prestatietocht geroeid worden. De route is zeer afwisselend met zowel smalle watertjes als het brede water van de Does en de Oude Rijn. Een hoogtepunt is de route door Leiden met daarin de mooiste delen van de singels om de oude stad. We komen ook over het mooie water tussen Noordwijk en Katwijk. De route is dit jaar anders dan andere jaren.

Route

De route van deze tocht (lengte 50,5 km) is te vinden op de kaart. Veel roeiers gebruiken de link naar de kaart ook om de coördinaten van de route te downloaden via de Exportfunctie. 

Programma

7:30 Sociëteit open; koffie en thee staan klaar. Vanaf dit tijdstip kunnen de ploegen zich ook aanmelden. Ze krijgen dan een geplastificeerde routekaart met routebeschrijving. Deze moet je bij terugkomst weer inleveren. Huurboten niet zelf uit de loods halen. Meld je bij de walploeg. Eigen boten kunnen in het gras voor de vereniging gelegd worden, s.v.p. het vlot zoveel mogelijk vrijhouden: stellen op het water.
8:15 Kapiteinsberaad voor de grote waterkaart in de sociëteit.
8:30 - 9:00 Wedstrijdboten te water gevolgd door de prestatietochtboten volgens aanwijzingen.
8:45 Start wedstrijdroeiers.
9:00 Start prestatietochtroeiers.
In Leiden wordt de klok stilgezet tussen de Spanjaardsbrug  en de Trekvaartbrug. Wedstrijdploegen mogen maximaal één uur doen over het traject tussen die twee punten. De tijd in Leiden langer dan een uur wordt als roeitijd beschouwd.
13:30 – 17:00 Aankomst bij Rijnland. Inleveren kaart en nummers. Versnaperingen voor alle roeiers
De prijsuitreiking is anderhalf uur na aankomst van de eerste wedstrijdploeg

Voorbereiding

We raden aan om de boot uit te rusten met

 • pomp en/of hoosvat en spons
 • 2 peddels en 1 pikhaak
 • landvasten en grondpennen
 • kleine gereedschapsset
 • De aanwezigheid van een bereikbare mobiele telefoon in de boot is verplicht. Bij aanmelding dit nummer doorgeven aan de organisatie.
 • De boten van wedstrijdroeiers worden gecontroleerd door de KNRB-kamprechter op veiligheidsvoorzieningen (o.a. hielstrips) en uniforme (club)kleding.

De huurboten worden voorzien van peddels en pikhaak. Je dient zelf voor hoosvat en eventueel een gereedschapsset te zorgen.

  Inschrijven

  Deelname aan de Rijnlandmarathon kost € 12,50 per persoon. Inschrijven voor onze marathon in 2023 kan vanaf 29 juli. Sinds enige jaren gaat dit via jouw vereniging op de website van de KNRB. Op deze manier doe je mee in het marathonklassement van de KNRB. Vanaf dezelfde datum kun je je ook rechtstreeks inschrijven met een email naar nohtaramdnalnjir.[antispam].@rvrijnland.nl, maar dan telt deelname niet mee in het marathonklassement. 

  Botenhuur

  Er is een aantal boten beschikbaar voor verhuur aan deelnemers. C4x+, C3x+, C2x+ of Wherry kunnen voor € 10 per persoon gehuurd worden via nohtaramdnalnjir.[antispam].@rvrijnland.nl.

  Adres Rijnland

  Het adres van RV Rijnland is Oostvlietweg 63, 2266 GN Leidschendam. Zie ook kaart.

  Kies Rietpolderweg, Leidschendam op de routeplanner. Parkeren op het parkeerterrein aan het eind van de Rietpolderweg. Daar uitstappen en het laatste stuk rechtsaf lopen over het fietspad langs het water. Botenwagens mogen doorrijden richting RV Rijnland tot op het terrein. Na afladen boten moeten de botenwagens ook parkeren op het terrein van de Rietpolderweg.

  Contact met organisatie tijdens de marathon

  Joost 06-51298314
  Job 06-52548464
  Rijnland 071-5610314

   

   
   
  rvr-logo-geel-500

  Contact

  Recreatiegebied Vlietland
  Oostvlietweg 63
  2266 GN  LEIDSCHENDAM
  071-5610314
  siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

   

  Nieuwsbrief

  Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

   
   
   
   

  © 2024 RV Rijnland

   
   

  Laatst bijgewerkt op 24 april 2024