GEUZENTOCHT

 
Roeivereniging Rijnland
 

 

Rijnland
GEUZENTOCHT

 
 

 
 
 

Geuzentocht

 
 
 

29 juni 2024

 

Zodra we een datum weten voor de volgende Geuzentocht publiceren we dat hier op deze website.

 
watergeus

Iedere laatste zaterdag van juni vindt de traditionele Geuzentocht plaats. Met de Geuzentocht bevaren we de historische route die de Geuzen hebben gevolgd bij het Leidens Ontzet in 1574. In konvooi door de polders om Leiden met zijn vele ophaalbruggetjes die we door gaan en na de lunch mogelijkheid van varen door de stad Leiden. Een unieke kans om dit vaarwater te bezoeken, dat normaliter voor roeiers slecht toegankelijk is. De tocht is 28 km lang maar kan desgewenst met 10 km worden ingekort. We roeien in wherries die bij ons kunnen worden geleend, of je komt met eigen boot. 
We verzorgen de koffie en de borrel en je lunch neem je zelf mee. Einde van de tocht omstreeks 16.00 uur waarbij je na de borrel (indien aangemeld) ook nog kunt deelnemen aan de Geuzenmaaltijd op Rijnland.

Lees hier een verslag van de tocht van 2018. En klik hier voor de historische achtergrond van deze tocht.

Route

De route van deze tocht is te vinden op de kaart. Deze route is onder voorbehoud en kan nog afwijken. Gebruik de Export functie van de website Afstandmeten.nl om de route en coördinaten te downloaden.

Inschrijven

Deze tocht staat ieder jaar open voor gasten. Deelname aan de Geuzentocht kost € 40 per persoon (incl. maaltijd). Goede stuurvaardigheid is vereist. Na de Geuzentocht kun je deelnemen aan de gemeenschappelijke borrel en de Geuzenmaaltijd (indien aangemeld). Gasten kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar de eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl.

Leden van RV Rijnland kunnen ééns in de twee jaar meedoen (inschrijving via de activiteitenlijst).

 
2022-06-25-geuzentocht-2022
 
2018-08-geuzentocht-voor-leden
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 1 juni 2024