?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
kom-roeien-geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Instructie copy

 
2018 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Instructie - op zaterdag

Beginnende roeiers

Voor beginnende roeiers vanaf 18 jaar organiseert Rijnland introductie­cursussen. Je bent dan nog geen lid, je beslist pas ná de cursus of je lid wilt worden. 

Voor een eerste kennismaking kun je ook op zondagochtend om 9 uur naar Rijnland komen voor een eerste roeitocht onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je mag in totaal drie keer geheel vrijblijvend komen roeien. Ook zij die zich willen aanmelden voor de introductiecursus zijn van harte welkom.

Introductiecursus

De introductiecursus (vanaf 18 jaar, minimaal 4 deelnemers) bestaat uit 8 lessen en is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. De roeiles duurt ca. 1,5 uur. Je roeit in C-materiaal. Dat zijn brede, relatief stabiele roeiboten. Instructeurs sturen de boot of fietsen mee vanaf de kant. De kosten van deze cursus bedragen € 100. Wie binnen 13 weken na de cursus besluit lid te worden hoeft geen entreegeld meer te betalen (€ 50).

Instructie - Introductie cursus

Basisinstructie

Als je eenmaal lid bent geworden kun je de vervolgcursus doen zodat je de vereiste basisexamens (roeien en sturen) binnen een seizoen kunt halen. Alle nieuwe leden moeten ook het theorie examen halen. Dit examen is gericht op kennis van de vaarregels, veiligheid, roeicommando’s, het materieel en onze huisregels. Geef je op voor de basiscursus via eitcurtsni.[antispam].@rvrijnland.nl.

 

Gevorderde roeiers

Na het basis-examen breiden de meeste roeiers hun roei- en stuurvaardigheden nog verder uit en kunnen daarvoor aanvullende instructie krijgen. Denk daarbij aan skiffen, boordroeien, ploegcoaching en de toercursus. Skiff instructie wordt gegeven van april tot eind september. Wil je meer weten, stuur dan een mail naar eitcurtsni.[antispam].@rvrijnland.nl.

Toercursus

Wil jij je zeker(der) voelen op vreemd vaarwater? Met enig gemak je boot door een lastige situatie navigeren? Klaar zijn voor het maken van flinke tochten? Doe dan de toercursus!
De cursus is bedoeld voor leden die het basisexamen (roeien Wherry/C2 en stuurexamen) hebben gehaald en zich willen voorbereiden op het maken van langere tochten. Het programma omvat drie bijeenkomsten. Het gaat om de theorie en praktijk van het toerroeien, het sturen door smalle watertjes en sluizen en het voorbereiden van tochten. De cursus wordt afgesloten met een examen. Dit geeft jou de bevoegdheid om een boot van Rijnland te reserveren voor een buitenlandse tocht. Wil je meer weten, stuur dan een mail naar eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl.

 

Instructie - toercursus
Instructie-rijnlandboek-voorzijde

Theorie

Naast instructie zul je ook zelf theoretische kennis moeten opdoen die staat beschreven in het Rijnlandboek. Deze kun je downloaden in de bibliotheek of in gedrukte vorm kopen bij een barmedewerker (€5). Van ieder lid wordt verwacht dat hij weet wat hierin staat beschreven.

Het bevat tevens de kennis die je nodig hebt voor het behalen van je theorie-examen: over roeien, sturen, de vaarregels, het roeimateriaal, de veiligheid, het examensysteem, regels en gebruiken binnen de vereniging enz. 

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 18 april 2018