?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien

 
2021 Activiteit
28 november
zondag
08:00 tot
17:00
Beatrix Winterrace
ERV Beatrix, Kanaaldijk Noord 61, Eindhoven
28 november
zondag
08:00 tot
17:00
Hel van het Noorden
GSR Aegir, Groningen
18 december
zaterdag
Kerstwedstrijd
RV Rijnland
2022
16 januari
zondag
Nieuwjaarswedstrijd
RV Rijnland
19 februari
zaterdag
Einde winter
RV Rijnland
Wedstrijdroeien   skiff
 

Introductie

In de jaren 70 en 80 van de 20ste eeuw was RV Rijnland een roeivereniging die meestreed op nationale en internationale 2 kilometerwedstrijden, de officiële afstand voor roeiwedstrijden. Een flink aantal jeugdleden van Rijnland heeft in het verleden meegedaan op FISA (internationale roeifederatie) kampioenschappen.
Op meer dan 23 kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen werd Rijnland al door een lid vertegenwoordigd.

Wedstrijdroeien dames 8

Veteranen

Vandaag de dag ziet dat er anders uit. Er zijn nog steeds veel leden van Rijnland die met wedstrijden meedoen, maar dit zijn over het algemeen veteranenroeiers. Vanaf het jaar dat je 27 jaar wordt kun je deelnemen aan roeiwedstrijden voor veteranen. Tot je niet meer in de boot kan komen vanwege stramme knieën kun je deelnemen aan veteranenwedstrijden. Deze gaan over alle mogelijke afstanden, kort tot lang, tijdrace en boord-aan-boord. Bijna ieder weekend van februari tot december zijn er roeiwedstrijden in het hele land, maar ook in het buitenland. 

Wedstrijdroeien   veteranen

Wedstrijdploegen

Periodiek wordt een overzicht op de website gepubliceerd met daarin de samenstelling van alle wedstrijdploegen van Rijnland. Dit overzicht is voor leden (na inloggen) te vinden in de bibliotheek.

Beginnende wedstrijdroeier

Als je al bij een andere vereniging ervaring met wedstrijdroeien hebt opgedaan, kan je het beste contact opnemen met de wedstrijdcommissaris liefst per telefoon of persoonlijk op Rijnland. Dan kan worden bekeken of je je kunt aansluiten bij een bestaande ploeg (na akkoord van die ploeg) of welke andere mogelijkheden er zijn.
Als je geen ervaring met wedstrijdroeien hebt, is het zaak eerst de benodigde roeiexamens te halen en ondertussen te zorgen voor een goede basisconditie. De wedstrijdcommissaris kan hierin adviseren.

Wedstrijdroeien   twee

Training

In december en januari zijn er indoor roei-ergometer wedstrijden. De roei-ergometer is ook een goed trainingsapparaat als voorbereiding voor het deelnemen aan wedstrijden op het water. De vereniging heeft een aantal ergometers, die door alle leden gebruikt kunnen worden. In het najaar en in de winter zijn er op diverse avonden conditietrainingen in de loods van de vereniging. Een aanbeveling! 

Bij Rijnland is het mogelijk om op alle niveaus, ongeacht roeiervaring, deel te nemen aan wedstrijden voor veteranen of roeiontmoetingen met een wedstrijdkarakter. Enige training op gebied van conditie en techniek is wel aan te raden. Het deelnemen aan een roeiwedstrijd kan een flinke fysieke inspanning zijn, daarom is het te overwegen om met regelmaat een sportkeuring te ondergaan.

Wedstrijdroeien - boordroeien

Wil je meer weten?

Wedstrijdcommissie: wedstrijdcommissaris@rvrijnland.nl

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
secretaris@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 22 april 2021