?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

 

Houd je van water, sport en gezelligheid? Dan is roeien iets voor jou! Roeien is een veelzijdige sport die je op elk niveau en op elke leeftijd kunt beoefenen. Je traint je hele lichaam, je geniet van de natuur en je maakt nieuwe vrienden. Bovendien kun je roeien in je eigen tempo en op je eigen manier: alleen of in een team, recreatief of competitief, rustig of intensief. Er is voor ieder wat wils!

Introductiecursus

Wil je leren roeien? En ervaren of roeien iets voor jou is? Dat kan bij ons. Wij bieden een introductiecursus aan voor beginners, waarin je de basisvaardigheden leert onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Schrijf je in en wij kijken wanneer je met de cursus kunt beginnen. Tot die tijd sta je op een wachtlijst. Dat kost je nog niets. Zodra je met de cursus start wordt je proeflid. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan hieronder in.

  • De introductiecursus bestaat uit 8 lessen. De lessen vinden wekelijks plaats. Ieder les duurt ongeveer 1,5 uur. Bevalt het roeien, dan kun je hierna direct doorgaan met de basisinstructie. De introductiecursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in brede, relatief stabiele roeiboten (C-boten). Ervaren instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. 
  • Ieder nieuw lid start met een proeflidmaatschap. Dit wordt na 12 weken automatisch omgezet in een gewoon lidmaatschap tenzij je binnen de proeftijd opzegt.

Een keer proberen?

Wil je het roeien toch eerst een keertje gratis uitproberen, dan ben je ook van harte welkom. Iedere zondagochtend 9:30 uur bieden wij de mogelijkheid om het roeien 2x uit te proberen. Maak wel eerst per mail een afspraak via poolni.[antispam].@rvrijnland.nl. De coördinatoren nemen dan contact met je op.

Instructie

Wij werken met instructiegroepen. Daarbij vindt de basisinstructie wekelijks plaats op een vast moment in de week. Door de commissie instructie word je in een groep ingedeeld. Dit is gezellig, motiverend en maakt het doorstromen naar roeien in een ploeg betrekkelijk eenvoudig. Iedere groep bestaat uit een coördinator, enkele instructeurs en een vaste groep cursisten. De instructie wordt gegeven door enthousiaste en bekwame leden met ruime roei-ervaring. Roeien is een technische sport, het vraagt tijd om het goed te leren. Dit lukt het best wanneer je iedere week deelneemt aan de instructie.

 

Het aantal cursussen, instructeurs en boten is beperkt, zeker op zaterdag en zondag!  Wij starten pas met een introductiecursus als de betreffende instructiegroep jou kan plaatsen. Direct na inschrijving sta je op de wachtlijst. Je bent dan nog geen lid. Zodra er plaats is krijg je bericht. De wachttijd kan verschillen en is o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van de instructeurs (vrijwilligers). Met je eerste roeiles start ook automatisch je proeflidmaatschap van 12 weken. 

 
2019-wedstrijd-acht-Brugge-boat-race
Instructie - op zaterdag
2017-06-instructie-introductiecursus
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 4 mei 2023