?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
Roeivereniging Rijnland
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

Beginnende roeier (vanaf 18 jaar)

 

Inlooproeien

Heb je nog niet of maar weinig geroeid dan is dit je kans om het (weer) eens te proberen. Je bent iedere zondagmorgen om 9:30 welkom. Je mag dat twee keer doen en dat kost niets. Maak een afspraak via poolni.[antispam].@rvrijnland.nl.
Voor roeien is strakke sportkleding handig, met de bovenkleding in een felle kleur. Zo blijf je met de riemen niet in je jas of trui haken en ben je goed zichtbaar op het water. Bevalt het roeien, dan kun je je aanmelden voor een proeflidmaatschap.

Proeflidmaatschap

Wil je beginnen met roeien en zelf eerst ervaren of het wel wat voor je is? Schrijf je dan in als proeflid! Je bent 12 weken proeflid vanaf de datum dat je eerste roeiles start! Dit geeft je voldoende tijd om de introductiecursus te kunnen volgen. Bevalt het roeien, dan hoef je niets te doen. Het proeflidmaatschap wordt na 12 weken automatisch omgezet in een regulier jaarlidmaatschap tenzij je daarvoor opzegt. 

Introductiecursus

De introductiecursus bestaat uit 8 lessen. De lessen vinden wekelijks plaats. Ieder les duurt ongeveer 1,5 uur. Bevalt het roeien, dan kun je hierna direct doorgaan met de basisinstructie. De introductiecursus is gericht op het aanleren van de roeibeweging en het vertrouwd raken met vaarregels en roeicommando’s. Je roeit in brede, relatief stabiele roeiboten (C-boten). Ervaren instructeurs sturen de boot en/of fietsen mee vanaf de kant. Met deze cursus kun je ervaren wat roeien voor jou betekent voordat je definitief lid wordt. Wil je deze cursus doen, schrijf je dan hieronder in als proeflid.

Instructie

Wij werken met instructiegroepen. Daarbij vindt de instructie wekelijks plaats op een vast moment in de week. Door de commissie instructie word je in een groep ingedeeld. Dit is gezellig, motiverend en maakt het doorstromen naar roeien in een ploeg betrekkelijk eenvoudig. Iedere groep bestaat uit een coördinator, enkele instructeurs en een vaste groep cursisten. De instructie wordt gegeven door enthousiaste en bekwame leden met ruime roei-ervaring. Roeien is een technische sport, het vraagt tijd om het goed te leren. Dit lukt het best wanneer je iedere week deelneemt aan de instructie.

 

Het aantal cursussen, instructeurs en boten is beperkt, zeker op zaterdag en zondag!  Wij starten pas met een introductiecursus als de betreffende instructiegroep jou kan plaatsen. Direct na inschrijving sta je op de wachtlijst. Je bent dan nog geen lid. Zodra er plaats is krijg je bericht. De wachttijd kan verschillen en is o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van de instructeurs (vrijwilligers). Met je eerste roeiles start ook automatisch je proeflidmaatschap van 12 weken. 

 
2019-wedstrijd-acht-Brugge-boat-race
Instructie - op zaterdag
2017-06-instructie-introductiecursus
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 11 december 2022