Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Gastroeien

 

Leden van andere verenigingen zijn van harte welkom om bij ons te komen roeien en kennis te komen maken met onze vereniging en met het prachtige roeiwater tussen de duinen, het groene hart en de Zuid-Hollandse plassen. Dat kan als ploeg of als introducé van een Rijnland-lid. De waterrijke omgeving van Rijnland biedt talloze mogelijkheden voor een mooie en interessante toertocht (bijv. door de historische stad Leiden). De mooiste tochten vind je hier.

Ploeg

Als ploeg kan men bij ons roeien door eigen boten mee te nemen of door boten van RV Rijnland te huren. In overleg kunnen C-boten en wherry’s gehuurd worden door toerroeiers, of glad materiaal door wedstrijdroeiers. Uiteraard geldt dit alleen indien de activiteiten van de eigen leden de bootverhuur toelaten. Zo zijn met name in het weekend de mogelijkheden beperkt. Ook wanneer een ploeg eigen boten meeneemt zal gekeken worden of dit mogelijk is, gezien de andere activiteiten op de vereniging.
Voor het huren van de boot wordt een vergoeding gevraagd van € 10,- p.p. per dag. Voor het wedstrijdmateriaal kunnen de prijzen voor verhuur hoger liggen.

De toercommissie / c.q. de commissaris materieel bekijkt of aan de vraag kan worden voldaan. De gasten worden bij ons ontvangen, krijgen uitleg over de vaarroutes en de te lenen boten worden geïnspecteerd. Daarna wordt de [huurovereenkomst] getekend. Gebruik maken van ons materiaal is alleen mogelijk wanneer de gasten lid zijn van een andere roeivereniging. Ook moeten zij over de benodigde roei- en stuurexamens te beschikken en over voldoende ervaring en inzicht om zelfstandig de gekozen route af te leggen.

Individueel

Ook individuele leden van andere roeiverenigingen zijn bij ons welkom wanneer zij geïntroduceerd worden door een Rijnland-lid.

  1. Gasten kunnen kosteloos 3 x per jaar geïntroduceerd worden door een Rijnland-lid.
  2. Komt een gast vaker dan 3 x per jaar roeien, dan betaalt hij/zij een bedrag van € 10,00 per keer.
  3. De introducé is lid van een in Nederland gevestigde roeivereniging. Introducés die geen lid zijn van een andere NL roeivereniging of die uit het buitenland komen, zijn van harte welkom maar mogen maximaal 3 x per jaar geïntroduceerd worden.
  4. De introducé beschikt over de benodigde roei- en stuurexamens voor de betreffende boot.
  5. Het introducerende lid schrijft de boot af. In geval van een skiff m.b.v. het speciale account voor een gastroeier.
  6. Het introducerende lid is aanwezig, roeit samen met de introducé en is verantwoordelijk (en aansprakelijk) voor veiligheid en materiaal en uiteraard voor een goede ontvangst en begeleiding van de gastroeier.
  7. Het introducerende lid zorgt voor de betaling m.b.v. de pinautomaat op de vereniging.
  8. Indien een Rijnland-lid meer dan 2 introducés tegelijk wil introduceren, dan geldt de regeling voor gastroeien met een ploeg, zie hierboven.
200518-1055-0222-nikon-d7500
2022-10-12-geslaagde-toertocht-leiden-1
2023-03-27-bollentocht-2
rondje-leiden-juli-2010
190502-1000-521-canon-ixus-500-hs

Wil je meer weten?

Toercommissie: eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl
Commissaris roeien: neieor.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 2 april 2024