?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Introductie

Introductie

 

Rijnland is een actieve vereniging met meer dan 550 leden waar je alle vormen van de roeisport kunt beoefenen. Je kunt al op twaalfjarige leeftijd met roeien beginnen, en ook op je zestigste of nog later. Je traint fanatiek voor wedstrijden of je maakt mooie roeitochten door ons prachtige water- en vogelrijke gebied of door de vele groene en sfeervolle grachten van Leiden. Je kunt het hele jaar roeien behalve als het mist, vriest of stormt. Je doet het in je eentje (skiff), maar meestal met anderen. Roeien is een sport die nauwelijks blessures oplevert!  Voor mensen met een lichamelijke beperking hebben we uitgebreide voorzieningen en voldoen we aan het keurmerk (on)beperkt sporten.

Recreatief- of wedstrijdroeien

Roeien kan op veel manieren: individueel of in een team, puur recreatief of op wedstrijdniveau. Hoewel roeien op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, vereist het de nodige instructie en veel oefenen om de roeibeweging goed onder de knie te krijgen. Je krijgt daarom eerst uitgebreide roei-instructie van ervaren instructeurs voordat je zelfstandig het water op kunt. Zo leer je de roeitechniek, het materiaal, de vaarregels en ook de vereniging kennen. Wanneer je de basis van de roeisport beheerst, kun je zelf kiezen op welk niveau je de sport wil uitoefenen.

Introductie film (2 min)


Mooie beelden vanuit de lucht (2016)

Goed materiaal

De vereniging beschikt over ruim verschillende 100 roeiboten.  De boottypen  lopen sterk uiteen. Van breed en stabiel (wherry) tot smal en snel (gladde boten) en van één tot en met acht roeiers. Je kunt roeien met twee riemen per roeier (scullen) of met één riem per roeier (boordroeien). Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen boten met en boten zonder stuurman. Als je gaat roeien, zul je merken dat elk boottype weer heel anders roeit. Dit zorgt er voor dat je niet snel uitgekeken raakt op de roeisport.

Gezellige vereniging

Naast roeien, biedt Roeivereniging Rijnland ook veel op het gebied van gezelligheid. Ieder weekend is de bar open om na het roeien samen met je team koffie te kunnen drinken.  In de sociëteit en ook buiten op het terras is het heerlijk toeven. We organiseren ook allerlei activiteiten. Denk aan toertochten, wedstrijden, indoortrainingen, lezingen enz. 

Ruime accommodatie

De accommodatie is heel ruim opgezet en bestaat uit twee royale loodsen voor de boten, een gloednieuwe ergometerruimte, een werkplaats en een gezellige sociëteit. Vanuit de sociëteit en de ergometerruimte heb je een fraai zicht op het water, kanaal de Vliet. Daarnaast biedt de accommodatie kleed- en douchegelegenheid.

Rondom het verenigingsgebouw hebben we veel buitenruimte. Tussen de twee loodsen is een groot voorterrein. Dit maakt het manoeuvreren met de boten bij het in en uit het water halen gemakkelijk. Ook is er een fijn terras voor de sociëteitsruimte en een ruim opgezette fietsenstalling. 

Prachtig roeiwater

De vereniging ligt direct ten oosten van Voorschoten aan het Rijn-Schiekanaal. Vanuit deze locatie hebben we prachtig roeiwater, zowel voor wedstrijdroeiers als voor recreatieroeiers, voor toertochten en voor marathons. Klik op de onderstaande kaart om dit water zelf via OpenSeaMap te verkennen.

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 11 december 2022