Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Aangepast roeien

 

We hebben op dit moment 15 leden met een beperking die wekelijks komen roeien. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme waarmee geroeid wordt en hun plezier om op het water te zijn. Afhankelijk van de beperking zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het roeien zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Denk aan extra hulpmiddelen zoals een zitje met rugleuning in de boot of de speciale tillift op de wal. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.

Elke dinsdag, van 9:30-14:00, organiseert de Commissie Aangepast Roeien Rijnland (CARR) het ''aangepast roeien". Een team van ervaren vrijwilligers begeleidt de deelnemers. Het zijn allen zelf roeiers en ze hebben behalve plezier in het roeien ook veel ervaring met het beoefenen van deze sport. Er is veel creativiteit in het CARR Keurmerk onbeperkt sporten - transparantbedenken en mogelijk maken van aanpassingen om met plezier te roeien en in beweging te zijn op het water.

Daarnaast worden er enkele keren per jaar tochtjes en andere evenementen georganiseerd. En als de mogelijkheden en de ambitie er zijn kan de aangepast roeiactiviteit worden uitgebreid naar andere dagen of zelfs wedstrijdroeien.

Rijnland beschikt over het keurmerk (on)beperkt roeien.

 


Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR)

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

Stichting Aangepast Roeien Han Ponneker

De Stichting Aangepast Roeien Han Ponneker bevordert het roeien door mindervalide personen bij roeivereniging Rijnland met het verschaffen van middelen. Het is een instituut buiten de vereniging maar is er nauw mee verbonden. Meer info op hun website: Stichting aangepast roeien Han Ponneker 

Hulpmiddelen

Roeien is een fantastische sport voor veel mensen met een fysieke beperking. Met algemene en individuele hulpmiddelen kan de praktijk van het roeien voor vrijwel iedere beperking mogelijk worden gemaakt  Ook voor blinden en slechtzienden is roeien heel goed mogelijk!  Bij het vaarklaar maken van de boot, bij het in- en uitstappen en bij het lopen over het terrein en in de gebouwen bieden de begeleiders de nodige hulp. Zo kan de visueel gehandicapte roeier op een ontspannen en veilige manier deelnemen aan de roeisport. 

 
2018-01-14-rijnland-ontvangt-het-keurmerk-on-beperkt-sporten-1
aangepast-roeien-vlot
aangepast-roeien-4
Aangepast roeien - 3
Aangepast roeien - 1

Wil je meer weten?

Commissie aangepast roeien: neieortsapegnaa.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 2 december 2023