Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Laatste reacties

 
 
Marijke Mooijman 13 apr 2024
Vrijdagochtend 12 April, Schoonmaakactie olv Johan IJff: Stralend weer/Zon/grote opkomst/iedereen even enthousiast en we hadden er zin in! TOP georganiseerd: Alle materialen zoals :emmers/sponsen/pl.handschoenen en ‘n instructielijst waar al die 6 verschillende soorten flessen wel toe dienden zoals:Ontvetter,Quick Clean(vers.van kalk), schoonmaakazijn/Valma Wash en Shine/Seapower Super Poly Boat Wax.Na dit allemaal keurig gedaan te hebben, stond de koffie klaar met de overheerlijke Hema taarten. Alles bij elkaar was het ‘n echt feestje! Dank ook aan Jan Roeleveld, Maarten Schenck en Pieter Cuperus(intekenlijst). Volgend jaar weer…

Lia Brouwer 11 apr 2024
Fantastisch dames! veel succes.

Maria Al 10 apr 2024
Wat een heerlijke aftrap van het woensdagavond-roeien! Fijne instructeurs (en g e d ul d i g ! ! !), leuke nieuwe mensen, erg gezellig en het weer was mooi! Op naar een goed Roeiseizoen!

Ilka Timofei 01 apr 2024
Super leuk. Klinkt als een prachtige ervaring!

Christianne Wilmink 01 apr 2024
Wat een superleuk stuk Jaap, knap geschreven hoor!

Winfred Haase 01 apr 2024
inspirerend verhaal

Hans Marten Hazelbag 28 mrt 2024
Gefeliciteerd Juliette!! We zijn apetrots

Saskia de Vlas 21 mrt 2024
Beste Pieter. elke boot is anders en elke situatie is anders. Je moet bij het sturen rekening houden met wind, stroom, en hoe de boot reageerd op het roer. En ook moet je weten dat een roeiboot uit het roer kan lopen. (dan is de boot helemaal niet tge sturen). Dat wil ik nog wel een keertje uitleggen of een keer een lezing houden. Maar wederom haald dat de kracht uit mijn boodschap.

Pieter Lingen 21 mrt 2024
Saskia, Ik mis het vermelden van wind. Te vaak maak ik mee dat daar niet genoeg rekening mee wordt gehouden. Een ander punt, zeker voor het sturen van een 8, is de reaktie van de boot op een (sterke) stuur uitslag: de punt gaat de gewenste kant op, maar de achterkant wijkt uit naar de andere kant. Niet leuk onder een smalle brug.

Saskia de Vlas 19 mrt 2024
Ik zou een boekwerk kunnen vullen, met alle moeilijkheden die je tijdens het sturen tegenkomt. Maar dan verlies de boodschap zijn kracht. Ik heb het BPR uit mijn hoofd moeten leren en ik zie op een zaterdagmiddag in de zomer zo'n 1000 overtredingen van het BPR. Het zou zeer onoverzichtelijk worden als ik daar over zou hebben.

Jan Willem Boissevain 18 mrt 2024
Dit filmpje ging afgelopen zaterdag viraal https://youtu.be/ccQsoDlFyIs De gekapseisde Argoroeiers kwamen met schrik vrij na het rammen van een dukdalf

Sjoerd Duit 18 mrt 2024
Prima stuk over het hoe en wat betreffende de stuurmanskunst. Ik mis alleen wat de nuance. Stuurboord houden is niet altijd slim en voorbeeld is de Julius Caesarbrug van uit de richting van de Oude Rijn daar is het handiger om op zijn minst midden vaarwater of bakboord te gaan varen (als er geen direct tegenliggende scheepvaart is) om goed zicht te krijgen op de brug opening. In het BPR is duidelijk geregeld dat goed zeemanschap je het recht geeft om af te wijken van de regels als dit de veiligheid dient.

Marijke Mooijman 17 mrt 2024
De opmars van de dubbel acht uit Roei van febr.24. Er is geen ander dan Hans Kerkers die op RV Rijnland de dubbel acht zo op de kaart heeft weten te zetten. Na vele jaren van skiffwedstrijden/lange afstanden, zit ik tegenwoordig regelmatig in een van de achten van Hans Kerkers. Groot respect hoe Hans de beginnende roeiers in de acht weet te krijgen met de meer ervaren roeiers en dan vervolgens naar de wedstrijden toe weet te krijgen en zo de roeiers weet te behouden voor de Vereniging! Hans coacht meestal vanaf de stuurplek en voelt dan precies aan wat de roeiers doen. Hij praat veel en houdt je daardoor als roeier constant en goed bij de les: druk houden, of de hang ontspannen blijft, niet te snel starten met glijden, zijn het niet de schouders, dan is het wel weer de in/uitpik etc. Ik hoop nog vele malen in een van de achten van Hans te mogen en kunnen roeien.

Boujou Nix 17 mrt 2024
fijn Job, we weten het weer te waarderen die lekkere warme douche na het roeien.

Bauke Smit 15 mrt 2024
Goed werk Job!

Richard van Delft 13 mrt 2024
Video Rijnland 1 (Margo van der Woude, Marten Lootsma, Mark Beun, Robert Voors, Martijn Simons, Bart Overhand, Arthur van Opstal, Ivo Schols, Richard van Delft): https://photos.app.goo.gl/ebnw5efGo48xT6W97

Lia Brouwer 12 mrt 2024
Joost, je was geweldig als stuurman! Super, dat wij voor en met jou je eerste Headblik hebben getrokken.

Liesbeth van Beemen 12 mrt 2024
Een gouden dag voor Joost. gefeliciteerd ploegen!

Engbert Wilmink 22 feb 2024
Hi Fred, een wat andere bevestiging van dat materiaal levert wat meer rendement.

Guill van Blankenstein 20 feb 2024
Is het een idee een schilderijengalerij op te hangen? Er zijn een aantal zeer begaafde roeiers die ook schilderen en ook van roeiers...ik vond het schilderij boven de piano prachtig, die lijst met namen mag weg.

 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 20 september 2023