Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Jeugdroeien

 

Leuk dat je interesse hebt voor het roeien! Roeien is een heerlijke sport: lekker buiten, op het water, met anderen. Bij Rijnland hebben we een enthousiaste, groeiende jeugdafdeling.

Misschien heb je de variatie aan boten wel eens gezien op de Vliet: we roeien met z’n vieren of zelfs met z’n achten in een boot met een stuurvrouw of stuurman. We roeien ook in kleinere, ongestuurde nummers, zoals een twee of een skiff voor één persoon.

Om goed te leren roeien krijg je als jeugdroeier instructie. In de zomer is er (bij voldoende instructeurs) twee keer per week instructie op het water. In de winter wordt er op woensdag binnen getraind op ergometers (roeimachines) en is er conditie- en krachttraining. Zowel in de zomer als winter gaan we zaterdags het water op. In het voorjaar en in de zomer krijg je regelmatig les in de skiff. Hierin ontwikkel je een goed bootgevoel en daardoor leer je sneller de juiste roeitechniek. Daarnaast leer je ook sturen in meermansboten en doe je theorie-examen, opdat je ook veilig en uiteindelijk zelfstandig kunt roeien.

Roeien is een technische sport waarbij behendigheid, materiaalgebruik en veiligheid op het water verschillende aandachtsgebieden zijn. Hoe vaker je roeit, hoe sneller je het onder de knie krijgt. Wanneer je je eenmaal als lid van Rijnland hebt opgegeven wordt er woensdag en zaterdag op je gerekend. Er wordt van tevoren een indeling van de deelnemers over boten en instructeurs gemaakt.  

Als je ouder bent dan 15 jaar kan je na het behalen van de benodigde theorie-, basis-C/ skiff- en stuurexamens zelfstandig een boot afschrijven en roeien. Het is de bedoeling dat je deze examens binnen een periode van anderhalf jaar haalt. Daarna wil je misschien wel gaan wedstrijdroeien. Dit kan meer of minder fanatiek. 

Roeien is een sociale sport. Je bent in de boot van elkaar afhankelijk en moet in hetzelfde ritme leren bewegen. Na de training drinken we gezellig wat met elkaar. Verder worden ook allerlei activiteiten op Rijnland georganiseerd. Denk aan onderlinge wedstrijdjes, een cursus omslaan met een skiff (en er weer in klimmen!) of een lichtjestocht door Leiden in de winter. Er is op Rijnland ook een jeugdbestuur dat activiteiten organiseert.

Enthousiast geworden? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om drie proeflessen te krijgen. Klik hier voor de praktische informatie.

 

 

jeugdroeien
2024-04-09-rijnland-jeugd-gaat-internationaal
2020-04-jeugdroeien-3
Dutch International Youth Regatta 2023 - © Leo de Keizer

Wil je meer weten?

Coördinator jeugdroeien: dguej.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 25 mei 2024