Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Keurmerk (on)beperkt sporten

 

 

Het keurmerk (on)beperkt sporten staat symbool voor een toegankelijke sportvereniging, een vereniging die open staat voor mensen met een beperking. Het is er voor het beweegaanbod in de regio Leiden, om te laten zien dat sportverenigingen en beweegaanbieders open staan voor (sporten met) mensen met een beperking. Het keurmerk is ontwikkeld door de Leidse sportconsulenten in samenwerking met de commissie (on)beperkt sporten. De commissie bestaat op dit moment uit 4 ervaringsdeskundigen, allen mensen met in meer of meerdere mate een beperking. Het keurmerk werkt twee kanten op, namelijk voor de doelgroep zodat zij weten waar zij kunnen sporten of bewegen, en voor de verenigingen om te laten zien dat zij open staan voor sporters met een beperking. Om het keurmerk te ontvangen, moet een vereniging aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria zijn op te vragen bij de sportconsulent en hier kunt u ook een vereniging voordragen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

De sportvereniging/organisatie wordt bezocht door (één of meerdere leden van) de commissie (on)beperkt sporten. De commissie (on)beperkt sporten checkt of de sportvereniging/organisatie voldoet aan de voorwaarde voor het keurmerk (on)beperkt sporten. Er wordt een rapportage geschreven over de bevindingen.

Het invoeren van een keurmerk (on)beperkt sporten voor sport- en beweegaanbieders sluit nauw aan bij de wet van de toegankelijkheid die op 1 januari 2017 de intrede doet. Hierin staat dat gebouwen en bedrijven algemeen toegankelijk moeten zijn voor mensen met een handicap. Daarnaast volgt het de landelijke trend die de toegankelijkheid van diverse publieke voorzieningen, zoals restaurants en hotels, in kaart brengt. Ook vergroot het de zichtbaarheid van de maatschappelijke inzet en betrokkenheid van verenigingen.

Zie ook: https://www.facebook.com/Onbeperkt-sporten-743338342482285/

 

CARR Keurmerk onbeperkt sporten - transparant
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 20 september 2023