?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Coppelstockmarathon

zaterdag 29 augustus 2020

 
Tijd
08:00 tot 17:00 uur
Locatie
RV Voorne-Putten, Zwartewaal
 

Neem voor deelname aan deze marathon contact op met Jan Doffegnies.

 

Toelichting RV Voorne-Putten:
Toen begin maart dit jaar alle sportevenementen tot 1 september werden gecanceld, gold dat ook voor de Coppelstockmarathon op 29 augustus.
Nu de regels weer een stuk versoepeld zijn, biedt dat ook weer mogelijkheden. Kort samengevat: de Coppelstockmarathon gaat dit jaar toch door. Daarmee zouden we de eerste marathon van dit kalenderjaar kunnen worden. Wij Briellenaren hebben daar iets mee: in 1572 was Den Briel de eerste stad van de Lage Landen die door de Watergeuzen van de Spanjaarden werd bevrijd. De lijfspreuk van Den Briel is dan ook: LIbertatis Primitiae. En veerman Coppelstock heeft daar een belangrijke rol in gespeeld.

Het zal op een aantal punten anders zijn dan voorgaande jaren. We hebben bij de gemeente Brielle een speciaal protocol ingediend. En op basis van dat protocol hebben we toestemming gekregen voor het organiseren van de Coppelstockmarathon.

Dat protocol houdt het volgende in:

 • In Brielle houden we in afwijking van de rest van het land 1572 mm (1,572 meter) afstand van elkaar. Dit passen we dan ook toe op onze vereniging.
 • Toiletten, kleedkamers en douches kunnen gewoon worden gebruikt (cf. richtlijn KNRB). Wel zullen we toezicht houden op de onderlinge afstand. Dat wil zeggen: buiten deze drie ruimtes.
 • We laten de deelnemers in drie blokken op ons terrein aankomen en starten. Tussen de blokken onderling zit steeds een uur. Hiermee bereiken we dat er, buiten de mensen van de organisatie, niet meer dan twintig deelnemers te gelijk op ons terrein aanwezig zullen zijn. Bij het indelen van de blokken zal gekeken worden naar de reistijd het team en het type boot. Verder weg start later, snelle boten starten later. De aankomsttijden zijn 08.00 uur, 09.00 uur en 10.00 uur. Jullie kunnen een eventuele voorkeur opgeven. Dan kijken we of die in te passen is. Dit houdt dus in dat het maximum aantal deelnemers is gelimiteerd tot ca. 60.
 • Direct bij aankomst worden de boten afgeladen en in het gras gelegd. Natuurlijk krijgen jullie koffie of thee.
 • Er vindt een korte uitleg plaats over de route. Bij goed weer kan dat voor iedereen buiten, bij slecht weer binnen alleen voor de captains.
 • Vervolgens worden de boten te water gelaten en na een kort stukje oproeien wordt er gestart.
 • Daarna verwachten we het volgende blok.
 • Bij terugkomst worden jullie geholpen om de boot uit het water te halen.
 • Daarna kan eenieder douchen, zich omkleden en daarna de boot opladen.
 • In het goedgekeurde protocol is aangegeven dat we de afsluitende maaltijd zullen schrappen. Ons clubhuis maakt het onmogelijk voldoende afstand van elkaar te houden. We zoeken naar alternatieve mogelijkheden, waarbij gedacht wordt aan een pizzabus. We zullen zorgen voor een aantal tenten. Willen jullie aangeven of je gebruik wilt maken van de maaltijd, mocht die doorgaan. Dan kunnen we dat meenemen in onze planning.
 • We stellen ook een parkeerbeleid op, maar u hoeft niet meer dan tweehonderd meter te lopen. De botenwagens kunnen op het terrein geplaatst worden.
 • Er zullen mensen van onze vereniging rondlopen om toezicht te houden op de onderlinge afstand. Dat doen we in het belang van eenieders gezondheid.

Als jullie ondanks, of misschien wel dankzij bovenstaande beperkingen zin hebben om deel te nemen aan de eerste marathon van het kalenderjaar 2020, dan zijn jullie van harte welkom.

 

 

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2020 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 26 maart 2017

 

 

© 2020 RV Rijnland