Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 

Archief

 

Wat zit er in het archief en waar is het?

Het archief van de roeivereniging Rijnland bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de officiële geschiedenis van de vereniging zoals oprichtingsstukken, akten en reglementen, Algemene Ledenvergaderingen, bestuursvergaderingen, jaarboeken en ledenlijsten, fotoboeken en ploeggeschiedenissen, katernen en krantenberichten uit de periode 1965 - 2010. In 2017 is dit archief overgedragen aan het Gemeentearchief Den Haag.

Het tweede deel heeft ook betrekking op de periode 1965 – 2010 en betreft de onderwerpen roeien, gebouw, vloot, soevie, Row en lustra, correspondentie en ledenwerving. Dit archief wordt bewaard in een brandvertragende kast in de bestuurskamer in het gebouw van de vereniging.

Het archief van de periode na 2010 bevat overwegend digitale stukken in pdf-format. Het bevat de volgende categorieën: Akten en reglementen, Algemene Ledenvergaderingen, belangrijke leden, bestuursvergaderingen, correspondentie, foto’s, gebouw, publicaties, Rijnland jaarboeken, website Rijnland. De stukken staan op een externe harde schijf met een kopie in de cloud. Daarnaast zijn er nog ‘papieren stukken’ waaronder bijvoorbeeld bouwtekeningen. Eens in de tien jaar worden de digitale stukken overgedragen aan de gemeente Den Haag, voor het eerst begin 2021.

 

Hoe kun je de archiefstukken inzien?

 
Bibliotheek - archief2

Het Haags Gemeentearchief

Stukken betreffende de officiële geschiedenis van de vereniging zoals oprichtings­stukken, akten en reglementen, Algemene Ledenvergaderingen, bestuurs­vergaderingen, jaarboeken en ledenlijsten, fotoboeken en ploeg­geschiedenissen, katernen en krantenberichten uit de periode 1965 -2010 kun je zoeken in het Haags Gemeentearchief. Er is een gedetailleerde lijst beschikbaar van de stukken die je in de verschillende categorieën kunt vinden. Deze lijst vind je hier.

 1. Klik hier door naar www.archieven.nl
 2. Voer de zoekterm ‘Roeivereniging Rijnland’ in het invoerveld “Doorzoek de hele collectie”
 3. Klik vervolgens op “6171-01 Roeivereniging Rijnland
 4. Klik vervolgens op “inventaris” en open de genummerde “plaatsingslijst” door op het “+” tekentje te klikken.
 5. Kies een categorie die je wilt inzien Er zijn dan twee mogelijkheden: 
  1. Scannen op verzoek. Klik op het icoontje met een schijfje. Hiermee verstuur je een scanverzoek naar het archief. Na ongeveer twee weken krijg je de stukken via de mail toegestuurd.
   haags-archief-afb1
  2. Inzien in de leeszaal. Er zijn twee mogelijkheden.
   1. Je kunt een account aanmaken waarmee je je registreert voor de studiezaal. Vervolgens kun je de stukken ter inzage vragen.
   2. Je klikt op het icoontje met de tempel en vervolgens op het icoontje met de enveloppe waarmee je een bericht naar het archief kunt sturen.
    haags-archief-afb2

Het Rijnlandarchief

Stukken betreffende roeien, gebouw, vloot, soevie, Row en lustra, correspondentie en ledenwerving uit de periode 1965 -2010 kun je vinden in het Rijnlandarchief. Er is een gedetailleerde lijst beschikbaar van de stukken die je in de verschillende categorieën kunt vinden. Deze lijst vind je hier.

Stukken uit het Rijnlandarchief kun je inzien op de vereniging. Maak hiervoor een afspraak met een lid van de archiefcommissie.

Na 2010

Stukken betreffende akten en reglementen, Algemene Ledenvergaderingen, belangrijke leden, bestuursvergaderingen, correspondentie, foto’s, gebouw, publicaties, Rijnland jaarboeken, website Rijnland uit de periode na 2010 kun je inzien op de vereniging. Een lijst van deze stukken vind je hier.

Website

De website heeft geen archieffunctie. Informatie kan na drie jaar worden verwijderd teneinde kostbare webruimte te minimaliseren.

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 20 september 2023