?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

11 Steden battle - Row4KiKa

Geplaatst op 20-04-2016  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Peggy Tolk

11stedenbattle

Jaarlijks wordt de dagen na Hemelvaart de Elfstedentocht geroeid in Friesland. Dit jaar op 6 & 7 mei. RV Rijnland heeft hier vaker aan meegedaan, zo heeft er een mixploeg 2 jaar geleden een record tijd neergezet met een fantastisch mooi Rijnland mix-team. Andere jaren heeft Rijnland ook al meegedaan of zijn er wel eens leden die met een combinatieploeg mee doen.

Dit jaar is RV Rijnland weer present! Vanuit RV Rijnland doet  Hans Marten Hazelbag en Peggy Tolk mee in een combiploeg met andere Nederlandse roeitoppers. Ons doel is duidelijk: winnen!

 

Roeien voor KiKa

Maar er is meer dan dat. De ploeg heeft een goed doel verbonden aan hun deelname: KiKa, een stichting die geld ophaalt voor onderzoek naar kinderkanker. Het idee hiervoor kwam van ploeggenoot Frank. Als manager en sportinstructeur bij Dynamic Fit in Alkmaar ziet hij veel mensen sporten. Eén iemand viel op: Ylona van der Stel. Frank: “Ik zag haar zó serieus en fanatiek trainen. Dat is heel bijzonder. Ik wilde graag weten wat daar achter zat en ging het gesprek met haar aan.”

 

Ylona vertelde dat ze traint om deze zomer mee te doen aan de Giro di KiKa; een fietstocht van 6 dagen door de Italiaanse Dolomieten. Dit is haar manier om geld op te halen voor KiKa. Ylona's zusje kreeg op haar 7e een hersentumor. Een heftige periode voor het hele gezin. Ylona's zusje overleefde, maar kampt tot op de dag van vandaag met de gevolgen van de ziekteperiode.

 

Ylona werkt als juf op een basisschool in Limmen.  “Ik werk dagelijks met kinderen. Een glimlach van een kind is voor mij het allerbelangrijkste. Een kind hoort te spelen, een kind hoort niet ziek te zijn. Elk kind mag er zijn, met al zijn of haar eigen aardigheden.”, aldus Ylona.  Toen ze vorig jaar een liedje op de radio hoorde met de zin ‘Bewaar je dromen niet tot morgen’ wist ze het zeker: ze zou in 2016 1.000 kilometer gaan fietsen voor KiKa.


Een sportieve battle

De drive en inzet van Ylona inspireerde onze roeiploeg. Wij wilden iets doen om haar te helpen om geld in te zamelen om zo haar doel van 10.000 euro te kunnen halen of zelfs te overschrijden. De teller staat inmiddels al ruim op 8.750 euro. Wij daagden Ylona uit om de Elfstedentocht tegelijk met ons te fietsen en de tocht sneller te volbrengen dan de roeiers. Een leuke battle, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Ylona's strijd tegen kinderkanker.

 

Naast donaties organiseren de roeiers allerlei acties om extra geld op te halen. Zo komt er een kleurwedstrijd, worden er workshops gegeven voor niet-roeiers en worden er mooie prijzen verzameld om te verloten.

 

Doe mee en blijf op de hoogte

Benieuwd hoe de battle zal gaan en wat voor leuke acties er nog meer worden georganiseerd? Via de Facebookpagina  www.facebook.com/Elfstedenbattle kun je alles volgen (ook als je geen account hebt). Help jij ons ook mee om zo veel mogelijk geld voor KiKa op te halen?

 

Jouw bijdrage is welkom op NL96RABO0122783255 t.n.v. Elfstedenbattle for KiKa.

 

 

 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 15 september 2019

 

 

© 2019 RV Rijnland