?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
1-5m-twee-keer-armlengte
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 
 

Corona dwingt ook RV Rijnland tot strengere maatregelen

Geplaatst op 29-09-2020  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Evert Gianotten  -  Bron: www.rijksoverheid.nl

Naar aanleiding van de persconferentie van de regering gisteravond en de landelijke maatregelen heeft het bestuur vanavond besloten tot ingrijpende maatregelen, die onmiddellijk, dus met ingang van woensdag 30 september, ingaan. Sommige onderdelen hiervan zijn onvermijdelijk omdat ze ons door de regering en de veiligheidsregio worden opgelegd. Een aantal andere maatregelen willen wij invoeren om de kans op verdere verspreiding van het virus via onze leden tijdens onze sport te verkleinen. Immers, we hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en die kunnen we ook nemen zonder het beoefenen van onze sport te hoeven stoppen.


Tot nader order gelden voor Rijnland de volgende maatregelen:

 1. Conform landelijke voorschriften worden sociëteit en bar gesloten. Dat betekent dat ook de keuken op slot gaat. Je mag geen koffie zetten of drinken. Er wordt dus niets verkocht. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om in de sociëteit of op het terras meegebrachte waren te nuttigen.
 2. Het gebruik van kleedkamers, douches en toiletten is toegestaan maar de beperkingen blijven gelden. Dus maximaal 5 personen tegelijk in de kleedkamer en maximaal 2 personen onder de douche. Omdat voor de sociëteitsruimte en de gangen een maximaal aantal aanwezigen van 30 geldt vragen wij de leden indringend om bij drukte van deze faciliteiten terughoudend gebruik te maken.
 3. Op dit moment zullen de sociale contacten even voor het roeien moeten wijken. Het zou vervelend zijn als mensen niet kunnen gaan roeien, verkleden en afschrijven omdat er teveel andere leden aan het napraten zijn. Omdat er een maximum aantal aanwezigen geldt vragen wij de leden indringend: kom niet te lang vóór je afspraak en ga na afloop gewoon zo snel mogelijk naar huis.
 4. Er kan gewoon geroeid worden in alle boten. Maar de noodzaak van voldoende afstand houden is onverminderd en moet ook strenger worden bewaakt. We vragen alle leden om dat zelf heel goed in de gaten te houden en anderen daar zo nodig op aan te spreken.
 5. Door vooraf aan de Veiligheidsregio een melding te doen mogen we van het maximum van 40 personen op het buitenterrein (dus voorterrein, terras en vlot) afwijken onder de voorwaarde dat erop wordt toegezien door een COVID-regelaar. We zullen op drukke momenten daarom een COVID-regelaar organiseren.
 6. Op zaterdag- en zondagochtend zullen van 8:30 tot 11:30 uur twee COVID-regelaars in shifts van anderhalf uur toezien op voldoende onderlinge afstand op het voorterrein en het vlot. Aanwijzingen van de regelaar moeten zeker opgevolgd worden. We gaan leden vragen om op vrijwillige basis het rooster voor de COVID-regelaar gevuld te krijgen. Net als in het begin van de Coronacrisis moet dat ook nu kunnen lukken. We rekenen op de leden; immers, geen regelaar, dan ook niet meer dan 40 mensen mogelijk.
 7. Er mag ook geërgometerd worden. Omdat we daar binnen zitten en transpireren is zorg voor een goede ventilatie essentieel. We hebben een goede installatie in die ruimte, gebruik hem ook. Het aantal ergometers wordt om veiligheidsredenen tot 10 teruggebracht.
 8. In de boot adviseren wij stuurlieden een scherm of mondkapje te dragen en voor wherry’s adviseren wij het beperken tot één stuurman of –vrouw. Bespreek dat vooraf in je ploeg.
 9. Alleen met weinig deelnemers en met voldoende afstand zijn vergaderingen, bijeenkomsten en evenementen op de vereniging bespreekbaar. Daarom is daar altijd vooraf toestemming van het bestuur voor nodig. Doe digitaal wat digitaal kan!
 10. Voor het geval we daadwerkelijk te maken krijgen met besmetting van leden is het van groot belang te weten wie wanneer op de vereniging is geweest. Dus zeker nu: niet alleen de boot maar ook de ergometer altijd afschrijven.

 

Verder blijft natuurlijk gelden:

 • Kom niet naar de vereniging als je ziek bent.
 • Was regelmatig je handen, gebruik papieren zakdoekjes en nies in je elleboog.
 • Houdt anderhalve meter afstand.
 • Meldt het bestuur als je Corona hebt, hebt gehad of in aanraking bent geweest met een besmet persoon. Dan kunnen we afspraken maken en zo nodig andere leden waarschuwen.
 • Voel je niet verplicht om te komen als je het gevaarlijk vindt. En omgekeerd, vraag dat ook niet van ploeggenoten, die wellicht niet durven te komen.

Het wordt zo niet leuker maar laten we proberen om met deze maatregelen Corona de baas te worden om op die manier zo snel mogelijk weer tot een normale situatie te geraken.


BLIJF ROEIEN EN BLIJF GEZOND

En houd de website in de gaten:
V
oor meer informatie, voor het nieuwe protocol en voor het opgeven als COVID-regelaar

 

Namens het bestuur, Evert Gianotten

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 24 november 2020

 

 

© 2021 RV Rijnland