?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
1-5m-twee-keer-armlengte
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 
 

Coronanieuws: iets meer mogelijk op Rijnland

Geplaatst op 10-06-2020  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Fred van Duijn en Evert Gianotten

Het bestuur is van plan om met ingang van 1 juli de volgende versoepeling van de Corona-maatregelen door te voeren:

  1. De sociëteitsruimte en het terras gaan weer open onder de strikte voorwaarde dat iedere aanwezige anderhalve meter afstand houdt. Het aantal aanwezigen is daarmee beperkt. We gaan geen maximum instellen maar rekenen erop dat de leden dat zelf goed in de gaten houden. Wordt het te druk, ga dan naar huis en maak zo nodig plaats voor nieuwe gegadigden.
  2. Daarnaast gaat de bar op bepaalde momenten weer open. We denken aan zaterdag en zondag tussen 9 en 12 uur. We gaan bediening met vrijwilligers organiseren en denken vooral aan de mensen die hier gebruik van willen maken. Ter bescherming van de bardienaar komen er schermen op de bar en is het anderen niet toegestaan zelf achter de bar te komen noch naar de keuken te gaan. Aan de bar kan alleen met PIN worden betaald. Neem dus je pasje mee.
  3. Ook de ergometerruimte gaat dan weer open; ook hier geldt: anderhalve meter afstand en van te voren handen goed wassen en na afloop apparaat, met name hendels, goed schoonmaken. Over de wijze van afschrijven berichten we later.
  4. Samenhangend met het voorgaande kunnen dan ook de toiletten weer gebruikt worden. Graag goed schoon houden, maar dat deden we altijd al, nietwaar? Omwille van de hygiëne worden toiletten en het invalidentoilet voortaan tweemaal per week schoongemaakt.
  5. De kleedkamers en douches blijven gesloten. Omkleden en douchen moeten we gewoon thuis blijven doen.
  6. Hoe jammer we het ook vinden maar het roeien in meerpersoonsboten blijft met uitzondering van leden uit hetzelfde huishouden vooralsnog niet toegestaan. Een suggestie om in meerpersoonsboten wel anderhalve meter aan te houden door een deel van de plaatsen niet te benutten nemen we niet over.

Of dit uiteindelijk allemaal kan doorgaan is afhankelijk van de finale toestemming van de veiligheidsregio Haaglanden (waar we onder vallen) die eerst eind juni te verwachten is. Pas na toestemming worden bovenstaande maatregelen of een deel ervan definitief. En we moeten ons realiseren dat de veiligheidsregio bij verslechtering van de situatie ook weer tot terugdraaien van versoepelingen kan besluiten.

NB:  Omdat het op het voorterrein en het vlot met de skiffs allemaal goed verloopt en we ons goed aan de regels houden wordt de COVID-regelaar niet langer nodig en dat wordt door de gemeente akkoord bevonden. Met ingang van vrijdag 12 juni dus geen COVID-regelaar meer nodig. De leden die zich daar de afgelopen weken voor hebben ingezet worden van harte bedankt.              

Weet dat het bestuur voor mogelijke verdere versoepelingen de vinger aan de pols houdt. We raadplegen regelmatig de KNRB en de veiligheidsregio en hopen van harte dat er op afzienbare tijd meer roeien mogelijk wordt. Duimen maar en hopen op snel een vaccin.

Het bestuur gaat in september graag met de leden in gesprek over de consequenties van deze crisis voor de vereniging op langere termijn. Niet overbodig als er op dát moment nog geen zicht is op beëindiging van de maatregelen. Wat kan wel, wat niet, hoe te organiseren en wat betekent dat voor onze financiën en de organisatie.


Namens het bestuur,

Fred van Duijn en Evert Gianotten

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Eugenie van Miltenburg
10 jun 2020 23:09

Duidelijk verhaal en dank voor jullie inspanningen. Hopelijk komen er binnen afzienbare tijd ook mogelijkheden voor meerpersoonsboten!

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 24 november 2020

 

 

© 2021 RV Rijnland