Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 
 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marijke Mooijman
21 mei 2020 15:05

Na vele maanden niet geroeid te hebben, constateer ik ‘n grote vernieuwing binnen en op Rijnland. GROOT COMPLIMENT aan allen die hier aan meegewerkt hebben! Efficiënte indeling/fietsenstalling TOP! Alles verliep perfect met in achtneming van de Coronaregels! Kortom genoten en kom graag weer snel terug.

Lia Brouwer
09 mei 2020 19:26

Lia Brouwer Mijn voorstel is om na te gaan of er geen 2 of 4 vaste Corona regelaars benoemd kunnen worden. Eerlijk gezegd lijkt mij dat een beter plan, deze mensen spreken af welke regels er gehandhaafd moeten worden en de roeiers weten tot wie ze zich moeten wenden. Een vergoeding hiervoor zou ik geen probleem vinden. Ook zou je een periode af kunnen spreken van bijv een maand. Na een maand weet iedereen zeker welke regels er zijn en waar men zich aan dient te houden. Ik vind dit afschrijfsysteem nodeloos ingewikkeld en voor veel mensen moeilijK uitvoerbaar. Mvg Lia Brouwer

Tom Uneken 10 mei 2020 22:07
@Lia Brouwer 09 mei 2020 19:26

Ik denk dat je je verkijkt op hoe veel tijd dit dan gaat kosten voor de betreffende 2 tot 4 vaste Corona regelaars. 7 dagen maal 4 slots van 2 uur is 56 manuur per week; best-case is dat dus 14 uur per persoon per week waarin je niks anders doet dan in een klapstoeltje voor politieagent spelen. Ik zou dat niet trekken.

Rutger Hondelink
09 mei 2020 17:08

Heb me opgegeven als eerste regelaar komende maandag van 7-9 uur en deel graag mijn ervaring met de rest van de vereniging. Laten we hopen dat de noodzaak voor een regelaar spoedig achterhaald zal blijken omdat we ons allemaal verstandig gedragen. Ik vertrouw daar persoonlijk in ieder geval wel op.

Hans Marten Hazelbag
09 mei 2020 16:26

postscript: de KNRB adviseert verenigingen om in overleg met de gemeenten gebruik te maken van het KNRB- Coronaprotocol. Vandaag is de nieuwste versie gepubliceerd op NLRoei. In dit sportspecifieke protocol is een hoofdstukje over evaluatie en handhaving, maar daar wordt zeker niet over opzichters/regelaars gesproken.

Hans Marten Hazelbag
09 mei 2020 15:06

Doordeweeks is het plannen van een roeitraining - in combinatie met fulltime baan én toenemende pleziervaart - al een redelijke uitdaging. Het combineren met een Covid-regelaarsdienst een nog veel grotere. En, 7.00 uur is te laat. Welke Covid-opzichter komt om 6.30 uur controleren of ik die ene andere aanwezige op dat moment in de weg zit of niet? In het weekend is er meer mogelijk, dus netjes ingeschreven voor zaterdag van 9-11 uur. Maar wie garandeert me dan dat ik voor mijn dienst wél kan roeien? niemand vrees ik. De regering heeft bij monde van premier Rutte aangegeven op veel van de genomen maatregelen niet te willen handhaven, maar te vertrouwen op het gezond verstand van de Nederlanders. Dat hebben we toch (zeker gezien onze gemiddelde leeftijd)? Waaróm wil de gemeente dan dat de ene Rijnlander de andere op de vingers gaat kijken? Ware het niet beter dat het bestuur éérst met extra informatie komt (b.v. de achtergrond van het gemeentebesluit), en een paar heldere regels publiceert waar de roeiers zich vanaf komende week aan dienen te houden, voordat er medegedeeld dat regelaars noodzakelijk zijn? Er zijn alternatieven, zie reactie van Marina.

Tom Uneken 10 mei 2020 22:21
@Hans Marten Hazelbag 09 mei 2020 15:06

Waarom is de achtergrond van het gemeentebesluit relevant? Net zoals jij en Marina aangeven dat de overheid, gemeente, en het bestuur de leden moeten kunnen vertrouwen in dat ze hun gezond verstand gebruiken, moeten wij erop vertrouwen dat het bestuur haar best heeft gedaan om de Covid-regelaar weg te onderhandelen/beargumenteren bij te gemeente. Dit is kennelijk niet gelukt. De beste manier om hiermee om te gaan is om hier niet al te moeilijk over te doen, en ons de komende 1 a 2 weken netjes aan de regeltjes houden zodat we dan bewezen hebben dat de Corona-regelaar inderdaad niet (meer) nodig is. De regels aan onze laars lappen omdat "Rutte niet wil handhaven" en toch het water op gaan terwijl er (nog) geen regelaar aanwezig is, gaat ons als vereniging niet helpen. Vergeet bovendien niet dat het bestuur de logs van de alarmcentrale op kan vragen. Als dan blijkt dat mensen toch op de vereniging zijn terwijl er geen regelaar is, zal dat niet helpen bij een toekomstig besluit over het versoepelen van de maatregelen.

Marina van den Berg 16 mei 2020 09:54
@Tom Uneken 10 mei 2020 22:21

Ja, is dat zo? Heeft het bestuur z'n best gedaan om die Covid handhaver weg te onderhandelen? Hoe komt het dat Rijnland zo'n beetje de enige vereniging is die zo'n handhaver heeft? Is de gemeente hier zo uitzonderlijk in zijn regelgeving? Of kwam dit idee van het bestuur zelf? Ik zou wel eens willen weten hoe hard het bestuur z'n best daarvoor heeft gedaan. Comply or explain. Maar laten we hopen dat duidelijk is dat we geen handhavers nodig hebben omdat iedereen zich netjes aan de voorschriften houdt. Voor zover die ingewikkeld zijn, want het is niet meer dan 1,5 meter afstand houden en je riemen schoonmaken. O ja, en geen koffie drinken na afloop. Geen hogere wiskunde. Wat ik wel een probleem vind, is dat dubbelen nu gedoogd wordt als het familieleden zijn. Dit kan bij de provinciale handhavers tot verwarring leiden, ik zag ze gister vanaf mijn skiff voorbij rijden, terwijl achter me net een dubbeltwee vertrok. Leg maar eens uit vanuit die dubbeltwee dat je één huishouden vormt (en hoe overhandig je je ID...?;) en dat het geen leden zijn die de regels aan hun laars lappen. Beter om die uitzondering niet toe te staan lijkt me. Ander punt van zorg vind ik dat er nu veel roeiers gaan skiffen die dat vrijwel nooit deden. Ik hoop maar dat ze droog blijven. Het onwennige gewiebel was wel amusant te zien allemaal:))) Misschien hebben we meer aan Covid-19 skiff coaches;) Wel een mooi gezicht, zo'n armada van skiffs.

Marina van den Berg
09 mei 2020 09:56

Het is vrij makkelijk te checken achteraf of er mensen in overtreding waren met behulp van het reserveringssysteem. Los van de sociale controle waar het bestuur op kan vertrouwen bij Rijnland. Bij andere roeiverenigingen is er een protocol zonder extra handhaver, waar met strikte richtlijnen wordt gewerkt. Hiervoor wordt erop vertrouwd dat leden elkaar aanspreken als ze zich er niet aan houden. Een extra COVID-19 regelaar betekent veel druk op de leden, kans dat er niet geroeid kan worden als er geen regelaar is en het is de vraag of zo'n persoon wel iets wezenlijks bijdraagt. Een regelaar kan het onbedoelde effect krijgen van een handhaver en de sfeer niet ten goede komen. Zie het protocol van bv Koninklijke Roeivereniging de Maas, Tilburgse Roeivereniging Tor, Roeivereniging Alpen etc. We willen allemaal én gezond blijven én roeien!

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023