?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Even voorstellen…

Geplaatst op 22-10-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Pien van der Hoeven

even-voorstellen-pien-verhoevenAls historicus en auteur breng ik veel uren achter de computer door en dat compenseer ik graag met de nodige beweging in de buitenlucht. Ik houd ervan me af en toe flink in het zweet te werken en mijn hoofd leeg te maken. Voorheen deed ik dat het liefst door hard te lopen in de duinen. Maar na de zoveelste knieblessure te hebben opgelopen, raadde mijn fysiotherapeut me in 2016 aan om te gaan roeien; dat was een gezonde sport waarvoor ik met mijn lengte volgens hem ook de juiste fysieke kenmerken had. Ik besloot het maar eens te proberen. De vraag was waar: bij De Laak of bij Rijnland? Mijn man, Jasper Wesseling, had het naar zijn zin bij Rijnland, maar ik vond Rijnland erg ver van huis. De Laak lonkte aanzienlijk dichterbij. Toch werd het Rijnland, omdat je daar een introductiecursus kon doen, zonder meteen lid te hoeven worden. Tenslotte was het nog maar afwachten of het iets zou zijn voor mij, roeien. Dat vraag ik me vier jaar later nog steeds met enige regelmaat af. Het is zo’n lastige technische sport - krijg ik het ooit onder de knie? Maar tegelijkertijd schuilt daarin de verslaving: iets waar je steeds beter in kunt worden, dat blijk ik ontzettend leuk te vinden.

Roeien is in vier jaar tijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Ik besteed er veel tijd en energie aan en naar mijn aard betekent dat dat ik er ook over ben gaan schrijven. Sinds ruim een jaar zit ik in de redactie van het tijdschrift Roei! Aangezien ik iedere week wel een keer of vier op Rijnland ben, heb ik de vereniging de afgelopen vier jaar in snel tempo leren kennen. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich thuis voelen en waar je als nieuweling de kans krijgt te doen wat bij jou past. Degenen die mij de afgelopen vier jaar wegwijs hebben gemaakt in deze sport en degenen die mij nog steeds coachen, ben ik dankbaar. Ik ervaar het als bijzonder dat mensen op Rijnland bereid zijn zoveel tijd in elkaar investeren en ben ervan overtuigd dat dat de kracht van onze vereniging uitmaakt. Tijd is in dit opzicht een relatief begrip. Als iedereen de tijd investeert die hij of zij kan missen, dan hebben we ruim genoeg handen om het vele werk licht te maken. Het is veel leuker als iedereen een klein beetje betrokken is bij de vereniging, dan als enkele mensen er een dagtaak aan hebben. Zelf geef ik inmiddels ook af en toe instructie en recent ben ik lid geworden van de examencommissie. Het is goed dat we de opleiding en examinering op Rijnland zorgvuldig aanpakken. Tegelijkertijd probeer ik eraan bij te dragen dat het examineren een wat minder stressvol gebeuren is voor de kandidaten. Want laten we niet vergeten: roeien doen we voor ons plezier.

Het mooiste van Rijnland vind ik al die soorten roeien en roeiers die onder één dak samengaan, iedereen die op zijn eigen manier plezier beleeft aan het roeien of op meerdere manieren. Ik ben niet het type dat zich stoort aan groepsgrenzen en beweeg me graag door groepen heen. Ik doe mee aan wedstrijden, maar ik vind een toertocht net zo goed leuk. Voor het jongste nummer van Roei! heb ik een reportage over zeeroeien geschreven. Dat betrof een onder meer vanuit onze vereniging georganiseerde Waddentocht. Ik ben ook altijd weer onder de indruk van degenen die met een handicap de boot in beweging weten te brengen. Het lijkt mij dan ook leuk om als commissaris roeien voor al die verschillende soorten roeien het aanspreekpunt te zijn. En als bestuurslid wil ik graag bijdragen aan een mooie toekomst voor onze waardevolle vereniging.

 

Pien van der Hoeven

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Wouter Koel
24 okt 2020 16:57

Pien, succes hg Wouter

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021