?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Even voorstellen...

Geplaatst op 09-11-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Caroline Wortelboer

2021-11-09-even-voorstellen-caroline-wortelboer-2Net gestopt met werken leek het mij een goed idee om me aan te melden voor de vacature van secretaris van RV Rijnland. Ik beleef immers al vele jaren groot plezier aan het roeien bij de vereniging en ben iedere keer weer onder de indruk van alles wat vrijwillig wordt bijgedragen. Instructie, begeleiding van jeugd en Carr- roeiers, bardienst, onderhoud aan tuin en boten: altijd zie je wel mensen die in de weer zijn om het roeien voor mij en de andere leden mogelijk te maken. 

In 2011 kwam ik met een aantal hockeyploeggenoten aan bij Rijnland; de hockeysport leverde te veel blessures op, het roeien leek ons een beter idee. We werden met warmte en enthousiasme onthaald en werden goed begeleid. Ik had in een ver verleden ervaring opgedaan bij studentenroeivereniging Nereus in Amsterdam en vond het toch een uitdaging om deze technische sport (opnieuw) goed onder de knie te krijgen. Intussen ben ik er natuurlijk achter dat het nooit ophoudt: er valt altijd wel iets te verbeteren in de roeihaal en het blijft prettig om iedere keer weer een uitdaging te hebben. 

Van huis uit (Marinegezin) ben ik opgegroeid met watersport (zeilen, windsurfen, waterpadvinderij) en ik voel me op het water altijd in mijn element. Door de jaren heen wordt de behoefte om te bewegen en op het water te zijn alleen maar groter. Het liefst roei ik in een ploeg: nog altijd met mijn eerste ploeg: de Waterladies, maar ook met enorm plezier met de Ketch ploeg (de oude ploeg van roeicoach Frans Kets) en met de HK ploeg onder de bezielende leiding van Hans Kerkers. Ik ervaar het iedere keer weer als een wonder wanneer we als ploeg goed bij elkaar komen, wanneer de boot loopt als een zonnetje en het team aanvoelt als één soepel bewegend motorblok. Dan is mijn dag weer goed! Verder kan ik erg genieten van alle gezelligheid die de vereniging biedt. In coronatijden is het soms lastig, maar des te meer genieten we wanneer het kan, zoals laatst tijdens de BBQ. Geweldig om dan weer heel andere kwaliteiten in mensen te ontdekken.  

In mijn werk hield ik me bezig met opleiding, coaching en advies. Vaak ging het erom met een groep mensen competenties (verder) te ontwikkelen die nodig waren om goed invulling te geven aan hun functie of vorm te geven aan veranderingen in hun organisatie. Reflectie, richting bepalen, blijven groeien, leren en ontwikkelen in samenwerking met- en vertrouwend op anderen zijn daarbij kernbegrippen. Intussen ben ik dan ook begonnen met het geven van instructie; dat ligt mooi in het verlengde. Ook  hier valt voor mijzelf nog veel te leren! En daarnaast geeft het veel plezier om mensen enthousiast te maken voor onze mooie sport. 

Echtgenoot Bernard roeit in de Argonauten ploeg. Hij zet zich in voor beheer van de website van RVRijnland  en doet de ledenadministratie. Een klein punt van zorg is, dat het straks thuis over niets anders gaat dan over de roeivereniging. Heel saai voor anderen. Maar daar komen we wel uit. 

Ik verheug mij erop om samen te werken met een nieuwe geweldige ploeg die met plezier, elan en energie RV Rijnland blijvend op de kaart zet. 

Caroline Wortelboer

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Willeke van der Weide
18 nov 2021 17:27

zeker leuk bericht Caroline, heel fijn jouw in het bestuur te krijgen (hoop ik, vanavond na de ALV weten we het zeker!)

Lanny Tan
16 nov 2021 14:22

Wat een leuk verhaal ! Zo weet iedereen wie de nieuwe secretaris van onze vereniging wordt! Hulde en veel succes Sportieve groet Lanny Tan

Pauline de Blocq van Scheltinga
15 nov 2021 22:05

Welkom als secretaris, veel succes en plezier!

Eugenie van Miltenburg
14 nov 2021 13:52

Wat top dat je secretaris wordt van ons bestuur. Veel plezier en alvast dank voor je inzet voor ons! gr Eugenie

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021