?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Houd Vlietland groen en open

Geplaatst op 11-07-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn en Marina van den Berg  -  Bron: Petitie houd vlietland groen en open voor iedereen

2022-07-11-houd-vlietland-groen-en-open-1222 recreatiewoningen en een paar honderd motorbootjes erbij: dat zijn de gevolgen als de plannen doorgaan voor het nieuwe vakantiepark dat gepland is bij Vlietland. Voor wie het nog niet wist, wij roeien aan de ‘Rivièra aan de Randstad’ waar het ‘Dutch Lake residence’ wordt gebouwd.
Verbaasd?
2022-07-11-houd-vlietland-groen-en-open-2Want dit gaat over ons fijne toevluchtsoord, het meer waar we zo graag gaan roeien als het op de Vliet te druk wordt.
Inmiddels is er ook een petitie waar al bijna 10.000 handtekeningen onder staan en krijgt het ook landelijk aandacht.
Ook Nico van Ravesteyn en ondergetekende namen het initiatief om bezwaar aan te tekenen tegen dit plan. Tot 7 juli was het namelijk officieel mogelijk om bij de gemeente Leidschendam-Voorburg te laten weten hoe wij als belanghebbenden tegen dit plan aankijken.
Kort samengevat: als roeiers staan we al erg onder druk vanwege het toenemende recreatieverkeer op de Vliet en op de plas. Met de komst van deze recreatiewoningen én de bijbehorende steigers wordt het nog drukker. Daarbij ontdekte Nico dat er geen MER (Milieu Effect Rapportage) is gedaan, terwijl er diverse beschermde diersoorten op en rond de plas leven, o.a. vleermuizen en de ijsvogel (door velen van ons al eens gespot).
We stellen o.a. voor om alleen elektrisch varen toe te staan op het meer, dan is de officiële snelheid van 6 km per uur gewaarborgd en dat is ook een stuk beter voor het milieu.

2022-07-11-houd-vlietland-groen-en-open-3In korte tijd had Nico al zo’n 20 namen verzameld voor deze zienswijze en is dit officieel nu net op tijd ingediend bij de gemeente. Kort daarop startte een omwonende een petitie die loopt als een trein. Die petitie kan je nog ondertekenen, door op deze link te klikken: https://petities.nl/petitions/houd-vlietland-groen-en-open-voor-iedereen

Doe dat, als de rust op de Vliet en het meer je aan het hart gaat.

 

Nico van Ravesteyn
Marina van den Berg

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021