ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
kom-roeien-geel

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
 

 

 Inloggen   

 
 

Kick-off nieuwbouw Rijnland

Geplaatst op 01-09-2016  -  Categorie: Katern  -  Auteur: Marille de Weert-Wienese

Woensdag 31 augustus 2016 was er de kick-off voor de nieuwbouw van Rijnland. Omdat ik het belang wel inzag van de aanwezigheid van de CARR, ben ik daar naar toe geweest. Ik maakte kennis met een aspect van Rijnland dat ik nog niet had meegemaakt. En ik kan niet zeggen dat ik er blij mee was.

Marielle.8f0177

Ik kwam binnen toen een dame van de bouwcommissie de avond opende. Vervolgens kwam er een zekere Lex aan het woord. Hij vertelde het e.e.a. over projectmatig werken. Hij begon ermee het plan van eisen zoals de bouwcommissie dat opgesteld had, ouderwets te noemen en gaf aan hoe men tegenwoordig te werk gaat. Het woord TU Delft viel regelmatig, er lag een stapel boeken op tafel, die naar ik later begreep, door hem geschreven waren. Heel beeldend was het gebruik van een lucifer om iets te vertellen over de sterkte van een fundament: een lucifer is makkelijk te breken, maar niet als er uitsluitend verticale krachten op uitgeoefend worden. Dit verhaal bleek een opmaat te zijn naar de kern van zijn betoog: hij ziet het liefst een verenigingsgebouw van twee verdiepingen met beneden de boten en boven de sociëteit. Dat dit voor de CARR misschien iets minder geslaagd is, moet voor Rijnland geen probleem zijn: Rijnland is een roeivereniging en geen revalidatiecentrum. Bovendien zijn vrijwel alle roeiverenigingen zoals omschreven gebouwd.
Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had mij niet goed voorbereid op deze avond en wist niet namens wie Lex sprak, wat zijn band was met de vereniging en wat zijn achtergrond was. Na de introductie van de architecten had ik genoeg moed verzameld om te vragen wie hij was. Hij antwoordde, zonder mij aan te kijken, dat hij hoogleraar (waarin?) was en dat hij 77 jaar was. Naast mij fluisterde een mij onbekende dame, dat hij al heel lang lid is van Rijnland. Allemaal hoogst interessant maar dit was niet was ik bedoelde en naar mijn bescheiden mening ook niet van belang in deze discussie.
Ik weet niet wat overheerste: teleurstelling of woede. Feit was dat ik me niet langer op mijn plaats voelde op deze avond van “mijn” vereniging.
Er was nog een sticker-sessie: iedereen kreeg 5 stickers die zij op posters bij de onderwerpen kon plakken waar zij het meest belang aan hechtten. In samenspraak met Hetty en Norah heb ik onze 15 stickers allemaal bij toegankelijkheid geplakt. Omdat ik verbaal niet zo sterk ben dacht ik op deze manier toch een statement te maken. Ik zou willen dat ik het op een andere manier zou kunnen, maar dat is me niet gegeven. Nee, ik ben niet trots op een dergelijk statement, maar ik heb voor mijn gevoel in ieder geval iets gedaan.
Daarna was voor mij de koek op. Ook omdat ik mijn tranen op zo’n moment niet kan bedwingen, kies ik ervoor om weg te gaan. Me schuldig voelend dat ik Hetty als enige CARR-roeier achterliet.
Ik vergeet nog te melden dat er meerdere mensen mij een hart onder de riem staken, en het duidelijk niet met Lex eens waren. Maar het kwaad was al geschied, ik wilde alleen nog maar weg.
De volgende ochtend las ik een mailtje van Hetty dat Lex door de voorzitter van Rijnland op zijn uitspraak is aangesproken. En dat door al onze stickertjes de toegankelijkheid van Rijnland uitgebreid aan de orde is geweest, waarbij Peter en Hetty het woord kregen. Kortom: de CARR was duidelijk aanwezig.

Mariëlle


 
 
 
 
 
rvr-logo-wit-transparant
 

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 

Social media

Volg ons op:

 
    Vergeten?