Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Openingstocht Leiden - na regen weer zonneschijn

Geplaatst op 12-07-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Marlinde Hoek

2020-07-12-openingstocht-nieuwe-rijnEen flinke regenbui, daar begon vrijdag 10 juli mee. De eerste dag van de uitgestelde openingstocht die door corona in het water viel. De weergoden waren ons goed gezind. De wind joeg de laatste regen weg en daar gingen we met zeven wherries in uiteindelijk een heerlijk zonnetje.

Met als rust moment een heerlijke lunch bij Grand Café De Vriend aan de Douzastraat. Een mooie tocht door Leiden van 16 kilometer onder de nieuwe Leidse Singelpark bruggen door. Vanaf het water valt het mij op hoe groen het is geworden in al die maanden. We voeren langs drijvende tuintjes en prachtige panden zoals Leiden alleen vanaf het water zo mooi te bewonderen is. Ik heb ze niet geteld, maar ook erg leuk om te zien hoeveel Leidse sleutels je tijdens de tocht tegen komt.

Voor mij was het weer de eerste keer in de boot na de corona lock down.

Ik stel mij gelijk even aan jullie voor, want ik ben redelijk nieuw bij de vereniging. Ik ben Marlinde Hoek en ben 44 jaar en woon in Voorschoten. Ongeveer een jaar geleden schreef ik mij in dat ik interesse had om te roeien. Ik had nog nooit geroeid maar kwam op het idee tijdens de avondvierdaagse vorig jaar, die ik met mijn twee kinderen liep en zag daar de roeiers op de Vliet voorbijkomen. Het leek mij wel wat. Ik had vaak een blessure met hardlopen en ik las op de site dat roeien voor alle leeftijden is. Sportief buiten bezig zijn en gezelligheid, dat sprak mij aan. Ik kon eind augustus gelijk met twee anderen starten met Andra als coach. Al snel ben ik lid geworden en heb mijn theorie gehaald. Door corona is mijn praktijkexamen in het water gevallen, maar dat komt in het najaar vast wel goed. Ook was ik nog op zoek naar een ploeg want alleen roeien was ik juist niet van plan, al lijkt skiffen mij ook leuk voor later. Nog op de valreep voor de vakantie kan ik kennismaken met mijn nieuwe ploeg op de vrijdagochtend.

Ik heb er zin in. Ik wens iedereen een fijne zomer toe!

 

Marlinde Hoek 

 

2020-07-12-openingstocht-lunch-1

2020-07-12-openingstocht-lunch-2

 

2020-07-12-openingstocht-lunch-3

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024