?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Solo zeiltocht rond de wereld, Mark Slats vertelt

Geplaatst op 05-03-2017  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Nico van Ravesteyn

Rijnland kent een bijzonder nieuw lid, Mark Slats. Hij bewees zijn talent en door­zettings­vermogen door op 18 april 2005 als snelste Nederlander Scheveningen binnen te varen na een solo zeiltocht rond de beruchte drie kapen in de recordtijd van 205 dagen. Over deze bijzondere zeilervaring komt hij vertellen op Rijnland met veel foto's op donderdagavond 30 maart a.s. Gasten zijn welkom .

Aanvang 19.30 uur, inschrijven kan hier, tot 28 maart. Rijnland vraagt een bijdrage voor o.m. consumpties van 2 euro p.p., graag ter plaatse te betalen.

20170305 solozeiltocht 1

Mark bereidt zich overigens nu voor op een nieuwe uitdaging. Hij schreef zich onlangs in voor de Ocean Rowing Race van La Gomera naar Antigua (3000 mijl) in december 2017, zie https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/the-challenge/ .  Hij heeft daarvoor in Engeland een speciale oceaanroeiboot gekocht en wil nu nog wel even snel leren roeien bij Rijnland. Zijn levensmotto : Stop dreaming, do it !  Hieronder  meer over Mark Slats uit zijn site;  kom luisteren naar zijn bijzondere avonturen op 30 maart a.s.

Nico van Ravesteyn, 1 maart 2017

20170305 solozeiltocht 2

Ik was altijd al heel fanatiek in sporten: Op 12-jarige leeftijd in het selectie team van Zuid-Holland voor waterpolo. Twee jaar later verhuisden we naar Nieuw Zeeland waar ik het gelijk super gaaf vond: véél natuur en ik kon veel vissen. Waterpolo was daar niet echt een bekende sport dus ben ik gaan ‘onderwater hockeyen’.

Op mijn 14de ben ik weer teruggegaan naar Nederland, omdat mijn ouders hier meer toekomst mogelijkheden voor mij en m’n jongere broertje zagen. Ik ging naar het Rijnlands Lyceum en ben meteen gaan boksen. Zwemmen deed ik toen wat minder. Voor mijn conditie heb ik veel triatlons gelopen.

Na de Mavo ben ik in dienst getreden van de Nederlandse Marine, waar ik de opleiding werktuigbouwkunde heb gevolgd. Het was mijn bedoeling om in mijn diensttijd veel van de wereld te zien, maar het schip waarop ik geplaatst werd mankeerde te vaak wat en ik werd onrustig. Ik wilde werken, geld verdienen én vooral reizen! Dus ik tekende niet voor een onbepaald dienstcontract, maar heb in snel tempo mijn timmeropleiding gehaald. Op mijn 19de had ik een eigen bouwbedrijf in Wassenaar en na één jaar, 2 werknemers in dienst.”

Op reis door Australië (zijn geboorteland) besluit Mark met een eigen schip terug te gaan. Hij koopt de ‘Cornelia’ van onder andere het gewonnen prijzengeld van een kick boxwedstrijd (Australisch kampioen) . Dit prachtige stalen schip met twee masten was in 1978 gebouwd in Nederland , een ontwerp van Alan Buchanen en door zijn vorm een ideale oceaanzeiler.

In april 2002 begon Mark aan zijn eerste wereldreis (21.000 zeemijlen) van Brisbane (Australië) naar Nederland. “Volgens de vorige eigenaar van de boot moest je de Cornelia met minstens 3 man zeilen, maar ik had haar na een week al wel onder controle en ben gewoon gegaan, samen met mijn hond Sammy! Alles wat met zeilen te maken heeft heb ik onderweg geleerd. De ervaringen die je onderweg opdoet zijn heel heftig! Gek worden van dagenlange windstiltes tot enorme adrenaline in stormen met huizenhoge golven. Van dolfijnen die mee zwemmen met de boot tot het slapen naast een walvis.....het is eigenlijk te veel om allemaal op te noemen.

 

 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 15 september 2019

 

 

© 2019 RV Rijnland