?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 
 

Mooi, veilig, gelukkig, en sportief 2022!

Geplaatst op 15-01-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Hans Marten Hazelbag

Bnieuwjaareste leden,

In een wereld zonder corona had ik deze woorden op zondag 16 januari ‘live’ tot u kunnen richten, in ons verenigingsgebouw. Helaas gooien de corona-maatregelen opnieuw roet in het eten.  Voor het derde jaar op rij dreigt zich een voorjaar zonder de klassiekers Heineken en (Skiff)Head voor te doen, al hebben we voor dit jaar nog enige hoop.

Veel belangrijker, de beperkingen maken opnieuw dat de belangrijkste reden van ons bestaan als vereniging, nl. samenkomen in ons gebouw om te roeien en na afloop gezellig koffie of thee te drinken, ernstig wordt beperkt. In de kleinere boten, twee en skiff, valt het roei-technisch misschien nog mee, maar wie gewend is in een grotere boot te varen heeft al meerdere maanden niet kunnen roeien, alle vaccinaties en boosters ten spijt.

Met enig optimisme kunnen we stellen dat de jaarlijkse ritmiek vermoedelijk betere tijden in voorjaar en zomer belooft. De relatieve hoge activiteit op onze vereniging ten tijde van lockdown was ook een visitekaartje naar de omgeving, en heeft vermoedelijk mede geleid tot de stijging van het ledenaantal in 2021. We zien meer jeugdleden op onze vereniging, met meer begeleiders en coaches, met een eigen jeugdhonk, en actief op meerdere jeugdwedstrijden met goed resultaat! Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe format van instructie leidt tot een betere doorstroom van de roeiers, tussen alle coronabeperkingen door.

En ondertussen zit ook uw bestuur niet stil. Na de eerste grote verbouwing met inmiddels prachtige indoor- en ergometerruimte tot gevolg, wordt binnenkort begonnen met de renovatie van de kleedkamers, en later zal naar verwachting ook nog een belangrijke milieuvriendelijke aanpassing van onze verwarming en warmwatervoorziening plaatsvinden. Als gevolg van het door de ALV aangenomen vlootplan zal onze vereniging dit jaar een groot aantal nieuwe boten kunnen verwelkomen, een ware kwaliteitsimpuls van de toch al mooie vloot.

Het centrale woord op iedere vereniging: vrijwilligers. We zijn dankbaar dat zoveel mensen zich inzetten bij het coachen en de instructie, onderhoud aan gebouw en vloot, en diverse commissies. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we ons als bestuur ook regelmatig zorgen maken om hiaten die (dreigen te) ontstaan in ons netwerk van vrijwilligers, en de moeite om deze hiaten op te vullen. Kleine wachtlijsten voor instructie, zowel bij de volwassenen als de jeugd, zijn inmiddels ontstaan. We hopen dit jaar dan ook sámen met u onze mooie vereniging in al zijn facetten vorm te kunnen geven.

Graag hef ik het denkbeeldige glas met u, en drink op een mooi, veilig, gelukkig, en sportief 2022.


Hans Marten Hazelbag

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
secretaris@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021