?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Uw beoogde nieuwe voorzitter..

Geplaatst op 22-10-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Hans Marten Hazelbag

2020-10-22-even-voorstellen-hans-marten-hazelbag-2Oudere leden kennen me misschien nog als één van de vele jeugdleden die Rijnland eind jaren ’70 rijk was. Als 11-jarige werd ik lid, vader en moeder actief op diverse fronten in de vereniging, hard-roeiende zussen, en zelf mocht ik onder de bezielende leiding van Jan Dubbeldam deelnemen aan verschillende junioren- en U23 WK’s. Tijdens m’n studie geneeskunde roeide ik bij Njord, een paar jaar in de Oude Vier, en ik was een jaar Praeses (voorzitter). Mijn echtgenote en beste vrienden ken ik vanuit die periode. Wedstrijdorganisatie-ervaring deed ik op als bestuurslid van de KNSRB (de Varsity), en ik hield me als lid van de Commissie TopRoeien een paar jaar bezig met de Nederlandse bondscoaches en hun beleid.

Al snel na m’n actieve wedstrijdperiode lonkte het veteranenroeien. De Head en Heineken heb ik tientallen malen geroeid, als lid van De Amstel, en ook bij de Zwolsche, waar ik de ‘fijne kneepjes’ leerde van Nico Rienks en waar ik nog steeds lid ben. Weer terug op Rijnland kwam daar ook de Skiffhead bij, en vele FISA Masters.  

Inmiddels ben ik alweer 15 jaar patholoog in Haaglanden Medisch Centrum, en heb 3 kinderen waarvan de oudste twee nu afroeien bij Triton, prachtig om mee te maken. In de skiffgroep van Miep en Ad, waar ik deel van uit maak, wordt er fanatiek getraind en gespard.

Binnenkort hoop ik als voorzitter in de voetsporen van m’n vader te treden. Ik denk met veel plezier terug aan de passie waarmee hij kon vertellen over de nieuwbouwplannen van Rijnland, begin jaren ’90. Grappig te bedenken dat er inmiddels alweer nieuwe stukken bij gebouwd zijn. Rijnland drijft net als andere sportvereniging op vele enthousiaste vrijwilligers, en het is plezierig als (bijna) alle leden daar vroeg of laat hun bijdrage aan leveren. Ik kan genieten van de mierenhoop die Rijnland in de weekends vaak is, waar iedereen op zijn manier met het roeien bezig is, en zichtbaar plezier beleeft aan de fysieke en mentale uitdaging die roeien ons geeft.  Ik hoop met de zittende bestuursleden en mijn collega debutanten Jan Schulten (als penningmeester, in dat Njordbestuur destijds Commissaris Materiaal) en Pien van der Hoeven (Commissaris Roeien) een waardevolle bijdrage te leveren aan de bloei van onze roeivereniging!


Hans Marten Hazelbag

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2021