?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Waarom vernieuwen van het gebouw

Geplaatst op 29-10-2018  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Peter Reimer

Oproep van de ereleden: Waarom vernieuwen van het gebouw

Voor onze mooie roeivereniging is een permanente instroom van nieuwe leden een noodzaak, zeker bij de hoge gemiddelde leeftijd van ons ledenbestand. Die nieuwe leden trek je aan met een  gastvrije en open sfeer, met mooie spullen (boten) en met een aantrekkelijk gebouw. De sfeer maken we iedere dag met elkaar en vraagt permanent  aandacht. Onze vloot is goed en biedt voor iedereen de mogelijkheid om te roeien zoals hij of zij dat wil. Met het vaste en ruime budget in de begroting voor aanschaf van nieuwe boten en onderhoud door de bootsman is de continuïteit van de vloot gewaarborgd. De derde aantrekkingsfactor is in vergelijking met andere roeiverenigingen het zwakst. Het gebouw is na 20 jaar intensief gebruik sleets geworden, naar moderne maatstaven krap in zijn maten en mist voorzieningen die bij een roeivereniging van ons ambitieniveau niet gemist kunnen worden. Goed en eigenlijk ook noodzakelijk dat het bestuur al lang werkt aan plannen voor vernieuwing en uitbreiding en de ledenvergadering dat beleid onlangs heeft onderschreven. Naast  actieve ledenwerving en vernieuwing  en onderhoud van de vloot, moet nu ook vernieuwing en uitbreiding van onze accommodatie aan bod komen. Dat mag en zal niet ten kosten te gaan van de andere activiteiten.

Waar gaat het nu om:

  1. Een specifieke ergometer/fitnessruimte die ook voor leden bijeenkomsten  kan worden gebruikt. Rijnland is zo’n beetje de enige grote burgerroeivereniging waar zo’n ruimte ontbreekt.
  2. Vergroten van de loods voor meer boten en om boten beter bereikbaar te maken
  3. Aanpassing van het buitenterrein, waaronder verbetering van de fietsenstalling
  4. Vergroting en vernieuwing van de kleedkamers om het omkleden en douchen tijdens de spits nog prettig te houden.

De ledenvergadering heeft hiermee ingestemd, mits er sprake is van een deugdelijke financiering. En daarvoor spreekt het bestuur jou  als lid van de vereniging aan. Niet om meer contributie te betalen, maar om geld dat je mogelijk voor een paar jaar kan missen aan Rijnland te lenen. Je krijgt daarvoor een vergoeding in de vorm van rente. Maar niets verhindert je om het geld rentevrij aan Rijnland te lenen. De bank geeft immers ook nauwelijks rente. Het mooiste is natuurlijk de bouwplannen met een fiscaal aantrekkelijke schenking te steunen. Alle ins en outs van deze medefinanciering door leden kan je lezen in de prospectus obligatielening op de website van Rijnland.

Wij vragen je serieus na te denken of je niet voor enkele jaren een bedrag kan missen en aan Rijnland kan uitlenen. Beslis wel voor het eind van het jaar hierover, want het bestuur moet 1 januari 2019 weten hoe de vlag er financieel bijhangt.

Dus: STORT VOOR ONZE SPORT EN HELP RIJNLAND NU AAN EEN VERNIEUWD GEBOUW.

Met sportieve groet,
Wim Waal, Jaap Peters, Peter Reimer, Miep Dubbeldam en Winfred Haase
ereleden van Roeivereniging Rijnland

 

Plaats een openbare reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 juni 2019

 

 

© 2019 RV Rijnland