?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

ZAMIP haalt € 500 op voor ‘verbouwing’ tijdens “Benefiet-Diner”.

Geplaatst op 19-11-2018  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Joost Paijmans

2018-11-19-zamip

Een der best bewaarde geheimen op de RV Rijnland is de betekenis van “Zamip”. Ze roeien op zaterdagmiddag, en daarmee lichten we al een tipje van de sluier, en dus zie je ze niet. Dat bleek maar weer tijdens de “Korte Vliet Wedstrijden” vandaag 18 november. Een zootje ongeregeld en dan nog in de “Lapland” willen ook. Wie zijn die lui?

Om deze mannen, die al meer dan twintig jaar bijeen zijn en altijd op zaterdagmiddag roeien (handig hoor, alle boten tot je beschikking en geen ‘gedoe’ aan het vlot), beter te leren kennen waren we aanwezig bij hun jaarlijkse diner op de vereniging. Als het buiten donker is en een koude ‘Noordooster’ de takken doet kraken en niemand zich vrijwillig buiten de deur vertoont, komen ze bijeen op de vereniging. Eerst zie je er een, dan komen uit de duisternis er nog een paar en voor je het weet een zaal vol, samen veertig leden en partners.

Er zijn tafels gedekt en iedereen heeft wat bij zich uit de “Indische keuken”. Dat varieert van de meest uiteenlopende gerechten, waar ze zich bij “Restaurant Garoeda” in Den Haag niet voor zouden schamen, tot een pan witte rijst. Dat kan ook natuurlijk.

Als iedereen dan voldaan is en de avond voortkabbelt bij lustige kout staat Job Dresden op. Hij heeft de kas opgemaakt en deelt het resultaat tussen ‘inleg’ en gedeclareerde kosten mee. Ongeveer € 500 en dat bedrag wordt gestort in het “Verbouwingsfonds”. Kijk, daar verrast deze ploeg de vereniging mee en is het niet zo dat goed voorbeeld doet volgen?

Tenslotte staat Joost op. Hij heeft een dankbare, maar droevige taak. De ZAMIP-coördinator en ook ‘inkoper’ voor de vereniging Robin den Hamer gaat verhuizen. Naar Wageningen en zal dan afscheid moeten nemen van de ploeg. Joost dankte hem namens de ploeg met een boek van boom tot boot, waarin de wens ligt verscholen dat Robin bij gelegenheid nog eens van de Wageningse bossen (boom) naar de RV Rijnland (boot) zal komen. Ook memoreert Joost dat ieder lid van de ZAMIP wel een of meer taken vervulde voor Rijnland. Als je dat van alle leden optelt krijg je de vereniging waar wij graag lid van zijn. Dat Joost opstond is ook vanwege dat hij de rol van ZAMIP-coördinator van Robin overneemt. Dat betekent loftuitingen uitdelen, maar ook een ploeg op het water brengen en zo nodig voor invallers zorgen. Een soms vermoeiende, maar dankbare taak.

En wat betekent ZAMIP nou? De afkorting van Zaterdagmiddagploeg! Je moet er maar opkomen!

 

Joost Paijmans.

 

Plaats een openbare reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 juni 2019

 

 

© 2019 RV Rijnland