?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
kom-roeien-geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 
 

Aangepast roeien

 
2018 Activiteit
1 juni
vrijdag
Nationale tocht Aangepast Roeien
Roeivereniging 'De Zaan' in Zaandijk
19 juni
dinsdag
Lunchtocht CARR
RV Rijnland

Introductie

Aangepast roeien is een sportactiviteit voor mensen met een lichamelijke of zintuiglijke beperking. Met wat hulpmiddelen en met behulp van een speciale tillift op de wal kunnen ook mensen met een fysieke beperking het plezier en de uitdaging van een roeitocht ervaren. Vaak is vanaf de kant niet te zien dat het om een bijzondere groep gaat. Het zijn 'gewoon' roeiers die de strijd aangaan met de elementen en die een buitensport op het water beleven. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.

Aangepast roeien - 1

Aangepast roeien bij Rijnland

Bij onze vereniging zijn mensen met een fysieke beperking van harte welkom. Elke dinsdag, van 9:30 - 14:00, is er aangepast roeien op Rijnland. Je kunt dan komen kijken of het misschien iets voor jou is. Er staan dan ervaren begeleiders voor je klaar voor opvang, instructie en begeleiding. De vereniging beschikt over hulpmiddelen om het in en uit de boot gaan zo makkelijk mogelijk te maken. In de boot kunnen individuele aanpassingen gemaakt worden.

  • Enkele keren per jaar worden er tochtjes georganiseerd.
  • Als de mogelijkheden en de ambitie er zijn kan de roeiactiviteit uitgebreid worden naar andere dagen.
  • Zelfs wedstrijdroeien kan een doel worden.

Video


 
Aangepast roeien - 2

Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR)

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op deze dag worden vaak twee tochten uitgezet. Een lange tocht van ongeveer 15 km en een korte tocht van 8 km. De tocht wordt gevaren in wherry’s en gestuurde C4-en. Aan het einde van de middag wordt soms voor de liefhebbers een wedstrijd gehouden. De dag wordt meestal afgesloten met een maaltijd.

De Nationale tocht Aangepast Roeien (NAR) is een andere roeitocht dan de reguliere roeitochten. Dat wordt direct duidelijk als de roeiers het vlot op komen. Niet iedere roeier stapt gemakkelijk de boot in. Roeiers in een rolstoel worden aan boord geholpen soms met behulp van een til-lift. En wie wel zelf aan boord kan, maar toch wat meer balans nodig heeft, klimt over een plank de boot in. Zo kunnen ook mensen die een beetje extra hulp nodig hebben, toch lekker meesporten.

Aangepast roeien - 3

Proberen?

Bent je enthousiast geworden, meld je dan nu vrijblijvend aan. Dan wordt je uitgenodigd om een keer te komen kijken. Daarna volgt een (gratis) kennismakingsperiode van maximaal drie weken waarin wordt bekeken of het roeien voor jou en ons haalbaar is. Vervolgens kun je je inschrijven voor een snuffelperiode van 13 weken (€ 50,-). In deze periode wordt door ons bekeken of er nog specifieke hulpmiddelen nodig zijn. Hierna kun je definitief lid worden.

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 
 

Laatst bijgewerkt op 26 april 2018