?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
kom-roeien-geel

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 

 
 

 
 

 Inloggen   

 

Wedstrijdroeien

 
2018 Activiteit
25 februari
zondag
09:30 tot
12:00
Vliethead klein AFGELAST
RV Rijnland
10 maart
zaterdag
09:00 tot
17:00
Heineken Roeivierkamp
Amstel, Amsterdam
11 maart
zondag
09:00 tot
17:00
Heineken Roeivierkamp
Amstel, Amsterdam
17 maart
zaterdag
09:00 tot
17:00
Head of the river Amstel
Amstel, Amsterdam
18 maart
zondag
09:00 tot
17:00
Head of the river Amstel
Amstel, Amsterdam
31 maart
zaterdag
09:00 tot
17:00
Tweehead
Amstel, Amsterdam
1 april
zondag
09:00 tot
17:00
Skiffhead
Amstel, Amsterdam
22 april
zondag
09:00 tot
17:00
AA Race
Alkmaar
29 april
zondag
09:00 tot
17:00
Brabant8
HIlvarenbeek
27 mei
zondag
09:00 tot
17:00
Spaarne Lente Race
Spaarne, Heemstede
Wedstrijdroeien   skiff
 
Wedstrijdroeien

Introductie

In de jaren 70 en 80 van de 20ste eeuw was RV Rijnland een roeivereniging die meestreed op nationale en internationale 2 kilometerwedstrijden, de officiële afstand voor roeiwedstrijden. Een flink aantal jeugdleden van Rijnland heeft in het verleden meegedaan op FISA (internationale roeifederatie) kampioenschappen. Op meer dan 23 kampioenschappen, wereldkampioenschappen en Olympische Spelen werd Rijnland al door een lid vertegenwoordigd.

Wedstrijdroeien dames 8

Veteranen

Vandaag de dag ziet dat er anders uit. Er zijn nog steeds veel leden van Rijnland die met wedstrijden meedoen, maar dit zijn over het algemeen veteranenroeiers. Vanaf het jaar dat je 27 jaar wordt kun je deelnemen aan roeiwedstrijden voor veteranen. Tot je niet meer in de boot kan komen vanwege stramme knieën kun je deelnemen aan veteranenwedstrijden. Deze gaan over alle mogelijke afstanden, kort tot lang, tijdrace en boord-aan-boord. Bijna ieder weekend van februari tot december zijn er roeiwedstrijden in het hele land, maar ook in het buitenland. 

Wedstrijdroeien   veteranen

Beginnende wedstrijdroeier

Als je al bij een andere vereniging ervaring met wedstrijdroeien hebt opgedaan, kan je het beste contact opnemen met de wedstrijdcommissaris liefst per telefoon of persoonlijk op Rijnland. Dan kan worden bekeken of je je kunt aansluiten bij een bestaande ploeg (na akkoord van die ploeg) of welke andere mogelijkheden er zijn.
Als je geen ervaring met wedstrijdroeien hebt, is het zaak eerst de benodigde roeiexamens te halen en ondertussen te zorgen voor een goede basisconditie. De wedstrijdcommissaris kan hierin adviseren.

Wedstrijdroeien   twee

Training

In december en januari zijn er indoor roei-ergometer wedstrijden. De roei-ergometer is ook een goed trainingsapparaat als voorbereiding voor het deelnemen aan wedstrijden op het water. De vereniging heeft een aantal ergometers, die door alle leden gebruikt kunnen worden. In het najaar en in de winter zijn er op diverse avonden conditietrainingen in de loods van de vereniging. Een aanbeveling! 

Bij Rijnland is het mogelijk om op alle niveaus, ongeacht roeiervaring, deel te nemen aan wedstrijden voor veteranen of roeiontmoetingen met een wedstrijdkarakter. Enige training op gebied van conditie en techniek is wel aan te raden. Het deelnemen aan een roeiwedstrijd kan een flinke fysieke inspanning zijn, daarom is het te overwegen om met regelmaat een sportkeuring te ondergaan.

Wedstrijdroeien - boordroeien
 
 
 
Logo - rijnland wit-transparant
 

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 
 

Social media

Volg ons op: