?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
1-5m-twee-keer-armlengte
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Toerroeien

Toerroeien

 
2021 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Toerroeien - Weerribben 2016 2

Introductie

Jaarlijks trekken velen er op uit om grotere of kleinere tochten te maken in eigen streek, in een andere regio, of ook wel in het buitenland. Eén of meerdere dagen met een ploeg en goed roeimateriaal op stap zijn, nieuw water verkennen, genieten van de natuur, oude stedelijke omgeving en van het samen sportief bezig zijn. Is het een wonder dat het toerroeien zich in een toenemende populariteit verheugt? De Toercommissie van Rijnland stimuleert en faciliteert het toerroeien. 

toerroeien-de-biesbosch-2019

Toercommissie

De toercommissie organiseert jaarlijks een aantal tochten, steeds wisselend van bestemming en route. Eén tocht heeft wel een vaste route: de Geuzentocht; ieder jaar voor gasten (op de laatste zaterdag van juni) en om de twee jaar voor de eigen leden. Het concept van alle toertochten is: met anderen samen roeien, soms als vaste ploeg, maar vaak ook met iemand die je nog niet kent, sportief bezig zijn en gezelligheid. We varen over het uitgebreide waternetwerk rond onze vereniging: Leiden, de Kaag, Katwijk, Leidschendam, Delft, Den Haag en het Groene Hart. De tochten variëren in lengte (van 20 tot 40 km) en route, waarmee voor elk wat wils wordt geboden.

Toerroeien - Weerribben 2016 1

Andere toertochten

  • KNRB - biedt zowel een nederlandse als buitenlanse toerkalender.
  • Toer! - toerplaform, biedt een schat aan informatie voor en door roeiers die roeitochten maken, in Nederland of Europa. Je kunt daar ook je eigen ervaringen toevoegen.
  • Lammetjestocht, wordt in het voorjaar georganiseerd door Asopos.
  • Bollentocht, wordt in het voorjaar georganiseerd door de KR&ZV Het Spaarne.

Je kunt ook zelf een boot van Rijnland meenemen, te reserveren bij de toercommissie: eissimmocreot.[antispam].@rvrijnland.nl

Toerroeien - Bollentocht

Toerploegen

Periodiek wordt een overzicht op de website gepubliceerd met daarin de samenstelling van alle toerploegen van Rijnland. Dit overzicht is voor leden (na inloggen) te vinden in de bibliotheek.

Wat is midweekroeien?

We zijn te gast bij een andere vereniging en roeien van daaruit een tocht van 20 tot 25 km in wherry's of C4-en. We vertrekken gezamenlijk vanaf Rijnland; in overleg met de gastvereniging wordt er een vaarroute samengesteld, we nemen onze eigen lunch en drinken mee voor onderweg.

Voor wie?
Iedereen die het leuk vindt om nieuw roeiwater te verkennen en de betreffende roei- en stuurexamens heeft. 

Wanneer en waar?
Van april t/m september worden 5 midweekroeidagen georganiseerd. Zodra de details van een tocht bekend zijn worden deze als toeractiviteit (groen) in de agenda gepubliceerd. De landelijke midweekdag vindt plaats in augustus.

Opgeven:
Individueel, ongeveer 4 weken van te voren. De kosten bedragen 5 euro. Benzinekosten worden verdeeld.

Toerroeien - midweekroeien Uithoorn
 

Rijnlandtochten

De Rijnlandtoertochten staan vermeld in het activiteiten overzicht. De tochten worden ongeveer een maand tevoren aangekondigd.

  • De Openingstocht vindt plaats in het voorjaar. Dit is een tocht van ca.20km, voor ervaren én net-afgeroeide leden.
  • De Meerdaagse Zwerftocht is in de april/mei-vakantie. Er is ruimte voor twee groepen van ieder ca 25 personen. We beschikken over een groepsaccommodatie en er kan vaak ook gekampeerd worden. Voor de deelnemers worden de maaltijden volledig verzorgd. Dit zijn tochten tussen de 25 en 35 km.
  • In de zomer de Midzomeravondtocht.
  • De traditionele Geuzentocht voor gasten is eind juni.
  • Er zijn steeds meer roeiers, die het een uitdaging vinden om lange afstanden te roeien. Daarvoor organiseren we de Stoere 4-en tochten van ca. 40 km over de Zuid-Hollandse wateren. Inschrijving gaat per ploeg. Individuele inschrijvers worden ingedeeld.
  • Sluitingstocht: in het najaar, een tocht van ca 20 km. 
toerroeien-nieuwe-merwede-2019
 

Buitenlandse tochten

Buitenlandse tochten zijn zwaarder dan tochten in eigen land. Vaak wordt op stromend water geroeid en soms zijn de dagafstanden lang. Twijfel je over je fysieke mogelijkheden? Win dan eerst advies in bij je instructeur of de Toercommissie. Het volgen van de Toercursus biedt in ieder geval een goede steun. Je kunt natuurlijk ook zelf een tocht maken of uitstippelen. Suggesties voor tochten in de buurt kun je vinden in de Toermap die achter de bar staat (blauwe map op plankje aan de keukenwand). Eerdere tochten van de Toercommissie zijn hier ook in opgenomen. 

Toerroeien rijnlandtochten
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 maart 2020

 

 

© 2021 RV Rijnland