?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Over ons

Over ons

 

Rijnland is een actieve vereniging met ongeveer 530 leden waar je alle vormen van de roeisport kunt beoefenen. Je kunt al op twaalfjarige leeftijd met roeien beginnen, en ook op je vijftigste of nog later. Je traint fanatiek voor wedstrijden of je maakt mooie roeitochten door ons water- en vogelrijke gebied. Je kunt het hele jaar roeien behalve als het mist, vriest of stormt. Je doet het in je eentje (skiff), maar meestal met anderen. Roeien is een sport die nauwelijks blessures oplevert!  Voor mensen met een lichamelijke beperking hebben we uitgebreide voorzieningen en voldoen we aan het keurmerk (on)beperkt sporten.

Om dit alles mogelijk te maken beschikken we over een grote en gevarieerde vloot van meer dan 100 roeiboten: er zijn boten voor acht, vier, drie en twee roeiers en éénpersoonsboten. Er zijn zowel wedstrijdboten als boten voor recreatief gebruik.

De accommodatie is heel ruim opgezet en bestaat uit twee royale loodsen voor de boten, een gloednieuwe ergometerruimte, een werkplaats en een gezellige sociëteit. Vanuit de sociëteit en de ergometerruimte heb je een fraai zicht op het water, kanaal de Vliet. Daarnaast biedt de accommodatie kleed- en douchegelegenheid.

Introductie film (2 min)


Mooie beelden van de vereniging vanuit de lucht (2016)

Rondom het verenigingsgebouw is er veel buitenruimte. Tussen de twee grote botenloodsen is er een groot voorterrein. Dit maakt het manoeuvreren met de boten bij het in en uit het water halen heel makkelijk. Ook is er een groot terras voor de sociëteitsruimte en een ruim opgezette fietsenstalling. 

 

Roeiwater

De vereniging ligt direct ten oosten van Voorschoten aan het Rijn-Schiekanaal. Vanuit deze locatie hebben we prachtig roeiwater, zowel voor wedstrijdroeiers als voor recreatieroeiers, voor toertochten en voor marathons. Klik op de onderstaande kaart om dit water zelf via OpenSeaMap te verkennen.

 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2022 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2022