?   
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
Kom roeien - geel

 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 

 Inloggen   

 
 

Over ons

 

Begin jaren zestig was er in Den Haag en omstreken maar één roeivereniging, te weten Roeivereniging De Laak. Er bestond behoefte aan nog een roeivereniging in de Haagse regio. Zo ontstond het initiatief tot de oprichting van Roeivereniging Rijnland op 3 juli 1965. Na een tijdje ingewoond te hebben bij Die Leythe in Leiden heeft de vereniging haar eerste roeiaccommodatie op het terrein van de toenmalige jachtwerf Klaassen aan de Kniplaan in Voorschoten gehuurd. Toen de firma Klaassen haar bedrijf wenste te concentreren aan de Kniplaan heeft zij Rijnland in 1990 de huur opgezegd. Met de hulp van de provincie Zuid-Holland vond Rijnland een nieuwe locatie in het recreatiegebied Vlietland nabij de Blauwe Brug, tegenover Voorschoten. Op die plaats werd een nieuwe botenloods met sociëteitsgebouw gebouwd en in december 1994 betrokken. Hiervanuit beschikken we nu over fantastisch roeiwater

Rijnland is een vereniging waar je alle vormen van de roeisport kunt beoefenen. Je kunt op twaalfjarige leeftijd met roeien beginnen, maar ook op je vijftigste of nog later. Je traint fanatiek voor wedstrijden of je maakt een ontspannen roeitochtje door ons water- en vogelrijke gebied. Je kunt het hele jaar roeien behalve als het mist, vriest of stormt. Je doet het in je eentje (skiff), maar meestal met anderen. Roeien is een sport die nauwelijks blessures oplevert en voor mensen met een lichamelijke beperking heeft Rijnland de nodige voorzieningen en voldoet aan het keurmerk (on)beperkt sporten. 

Om dit alles mogelijk te maken beschikt de vereniging over een gevarieerde vloot van 96 boten: er zijn boten voor acht roeiers met stuurman/vrouw, vier roeiers met en zonder stuurman/vrouw en voor twee roeiers. Ook zijn er eenpersoonsboten (skiff). Er zijn zowel wedstrijdboten als boten voor recreatief gebruik. De accommodatie is ruim opgezet en bestaat uit een royale loods voor de boten en een gezellige sociëteitsruimte. Vanuit de sociëteitsruimte heb je een fraai zicht op de Vliet. Daarnaast biedt de accommodatie kleed- en douchegelegenheid. Rondom het verenigingsgebouw is er veel buitenruimte. Voor de botenloods is er een groot voorterrein. Dit maakt het manoeuvreren met de boten bij het in en uit het water halen makkelijk. Ook is er een groot terras voor de sociëteitsruimte. 

Onderstaand filmpje (2:30 min) laat zien dat je bij ons zowel recreatief als competitief kunt roeien, dat je dat kunt doen in een skiff of een 8x en alles er tussenin. En dat roeien een sport voor jong en oud is. Je kunt zien hoe mooi ons roeiwater is, hoe ruim de loods, en dat ook mensen met een lichamelijke of zintuiglijke beperking bij ons kunnen roeien. Kortom, heel veel waar wij trots op zijn!


 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2019 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 18 september 2019

 

 

© 2019 RV Rijnland