?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 
rvr-logo-wit-11-zt-sh-500
 
1-5m-twee-keer-armlengte
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 
 
 
 
 

Zeeroeien

Zeeroeien

 
2021 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
Zeeroeien - Zeevier april 2017

Introductie

Zin in een tochtje van Harlingen naar Terschelling in een roeiboot?
Of tussen de zeehonden roeien op de Grevelingen?
Of gewoon een stukje langs de kust varen?

Hiervoor bieden wij de mogelijkheid om te roeien in een nieuw type boot, een zeevier, ook wel een Yole de Mer genoemd. Dit is een brede, stabiele, gestuurde scullvier die zeewaardig is. Hierdoor is het mogelijk roeitochten te maken op open water, zoals de grotere meren in Nederland, de Waddenzee of de Noordzee.

Door de dubbelwandige constructie en open achterzijde hoef je niet bang te zijn voor een overkomende golf. Wel vraagt roeien op open water extra kennis en ervaring vooral van de stuur om veilig te kunnen varen. Daarom heeft het bestuur gebruikseisen opgesteld wanneer je een tochtje buiten het gebruikelijke roeiwater maakt. Deze en nog meer informatie kun je vinden in de bibliotheek.

Onze zeevier staat buiten op een eigen trailer onder een dekzeil om hem eenvoudig naar elk gewenst roeiwater te brengen. Het te water laten gaat het beste op een trailerhelling maar vraagt wel enige kennis van zaken.

 

zeeroeien-vanuit-katwijk
 

Ervaring opdoen

Uiteraard zal Rijnland bij de inzet van deze boot gebruik maken van de kennis die bij andere verenigingen aanwezig is en waar mogelijk samen optrekken, bijvoorbeeld bij een tocht op open water. Om nu al zelf ervaring op te doen zijn we eerst gaan varen op water in de buurt (o.a. de Kaag en de Biesbosch). En we gaan nog naar plekken waar ook andere roeiverenigingen met een zeevier varen zoals de omgeving van Muiden en Dordrecht. Het is de bedoeling om nu al elke zondagmorgen met de zeevier te gaan varen.

Ga mee!

Heb je zin gekregen om een keer mee te varen met de zeevier?  
Dat kan!  Schrijf je in voor een tocht of stuur een mail naar neieoreez.[antispam].@rvrijnland.nl

Zeeroeien - eerste vaart na doop

Schenking

De boot is aangekocht dankzij een schenking van een van onze leden. Hij was zo dankbaar voor wat Rijnland hem heeft geboden, dat hij een boot wilde schenken die er anders nog niet gekomen zou zijn. Dit is namelijk een boot voor een ander vaargebied dan waar Rijnlanders meestal roeien. Hij hoopt dat met deze boot veel leden een andere dimensie van roeien ontdekken, het roeien op open water en zelfs op zee. Dat kan misschien ook een nieuwe groep jongere roeiers aanspreken die niet bang zijn voor wat ruwer water. Een wedstrijd voor de Belgische kust of voor Monaco, dat is wel wat anders dan een de Amstelhead of Spaarne Lente Race.

 
Zeeroeien - doop
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de twee wekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2021 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 1 november 2019

 

 

© 2021 RV Rijnland