Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Aandachtspunt veiligheid

Geplaatst op 01-08-2022  -  Categorie: Veiligheid  -  Auteur: Christa van der Aa

Gebouw en terrein - Loods binnenVeiligheid is voor ons een belangrijk aandachtspunt. De veiligheid op het water, in- en rondom het gebouw en ook de sociale veiligheid. Als bestuur hebben we gezocht naar een hulpmiddel om de risico’s goed in beeld te hebben, zodat we waar nodig maatregelen kunnen nemen. We hebben gekozen voor een RI&E: de Risico-inventarisatie & -evaluatie. Dat is een hulpmiddel dat uit de arbeidsomstandigheden wet komt. De WOS (Vereniging van werkgevers in de sport) heeft een Sport-RI&E samengesteld. Deze Sport RIE is afgestemd op de risico’s bij sportverenigingen.

De Sport RIE kan uitstekend van dienst zijn om het actieve sporten veiliger te maken en de inzet van vrijwilligers op een veilige manier te laten plaatsvinden.

De Sport RIE is een behoorlijk lange vragenlijst. Er staan vragen in over sport specifieke risico’s zoals blessuregevoeligheid. Veiligheid in en rond het gebouw, op het water, maar ook de risico’s t.a.v. voldoende capaciteit om de vereniging draaiende te houden. Voldoende vrijwilligers dus en of we onze vrijwilligers niet overbelasten. Het gaat ook over beleid en aandacht hebben voor sociale veiligheid.

De risico inventarisatie heeft naar voren gebracht dat we veel dingen goed op orde hebben, maar er zijn natuurlijk altijd onderwerpen waar we de puntjes op de i kunnen zetten. Dat gaan we niet doen door dikke beleidsstukken te schrijven of allerlei voorschriften aan te scherpen, maar door die “puntjes op de i” extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld aandacht voor veiligheid in en rond het gebouw door duidelijker aan te geven via plaatjes hoe de liften van de boten te bedienen en wie weet misschien zelfs wel een keer een brandoefening. Ook door extra aandacht voor hoe we iedereen kunnen betrekken bij de vereniging en het vrijwilligerswerk, (of ‘verenigingswerk’) en hoe we met elkaar om gaan.

Ons uitgangspunt is dat we een vereniging willen zijn waar iedereen zich prettig kan voelen en we aandacht hebben voor veiligheid in brede zin. Niet omdat het volgens het beleid moet, maar omdat we dat met zijn allen graag willen.

 

Christa van der Aa,
Commissaris opleiden en veiligheid

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024