Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Aflossen op niet Bestuur RVR staat voor belangrijke beslissing

Geplaatst op 26-02-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

De besluiten van de bijeenkomst zijn te vinden op het ledengedeelte van de site, onder bestuursmededelingen.

 

Beste leden,

Onze roeivereniging huurt het gebouw van de Stichting Watersport de Vliet. De Stichting is eigenaar van het gebouw en heeft daarvoor bij ABNAMRO een hypotheek, die in maart 2020 afloopt. Conform het contract mag de bank per 1 maart 2016 de rente aanpassen en daarmee de annuïteit, die de Stichting elk jaar bij de vereniging als huur in rekening brengt. Omdat de bank het rentepercentage wil verhogen en de Stichting daar weinig tegen kan doen overweegt het Stichtingsbestuur om de restantschuld in een keer af te lossen. Dat kan op dit moment boetevrij. Over de gehele resterende periode tot maart 2020 bespaart de Stichting, en dus ook de vereniging, daarmee rond € 9.000.

 

De Stichting heeft geen vermogen en kan alleen vervroegd aflossen als zij dat bedrag kan lenen van de vereniging. Het gaat om een bedrag van bijna € 60.000. De Stichting laat de beslissing om wel of niet vervroegd af te lossen afhangen van de bereidheid tot die lening door de vereniging. Een besluit tot vervroegde aflossing moet vóór 23 februari 2016 aan de bank worden doorgegeven.

 

Het Bestuur van de vereniging acht het verantwoord om dat bedrag aan de Stichting uit te lenen, onder voorwaarde dat de komende jaren wordt terugbetaald en de winst van deze operatie aan de vereniging ten goede komt. Op grond van financiële positie kunnen wij ons dat veroorloven. Alleen in het lopende begrotingsjaar zullen voor onvoorziene uitgaven tijdelijk geen buffers beschikbaar zijn. Vanaf de laatste maanden van 2016 wordt de vermogenspositie weer gunstig en komen de buffers weer op orde.

 

Het verenigingsbestuur kan met een besluit over een lening aan de Stichting niet wachten tot na de ALV van maart 2016. Wij willen de leden toch de gelegenheid te geven hierover vragen te stellen en opvattingen te uiten en beleggen daarom een

 

INFORMATIEBIJEENKOMST

donderdag 18 februari 2016 van 19:00 tot 20:00

 

Na afloop bent u natuurlijk ook welkom op de lezing over “Leiden vanaf het water” om 20:00 uur.

 


Namens het bestuur,
Evert Gianotten

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024