Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Afspraken over ‘verkeersregels op het water’

Geplaatst op 07-10-2017  -  Categorie: Veiligheid  -  Auteur: Evert Gianotten

2017-10-07-afspraken-over-stuurboordgat-overhaalbrugDe afgelopen periode (14 juli en 10 augustus) verschenen er al twee berichten vanuit het bestuur over veiligheid op het water en de geleden schade aan onze boten. Opnieuw hebben we in het bestuur gesproken over het hanteren van de verkeersregels op het water, onder andere op verzoek van een aantal coaches c.q. roeiers. Het bestuur zal hierover aan onze omliggende roeiverenigingen een brief sturen, waarin we deze verkeersregels weer eens onder de aandacht willen brengen.

Uiteraard is het van belang dat wij als initiatiefnemers het goede voorbeeld geven. We doen op jou en je ploegmaten een dringend beroep om je aan genoemde verkeersregels te houden. 


Geacht bestuur van Die Leythe, Asopos en Njord,

 

De wintermaanden zijn traditioneel druk op zaterdagochtend op de Vliet. We willen daarom graag nadrukkelijk aandacht vragen voor de volgende punten:

  1. Hoewel bakboordgaten van bruggen voor doorgaand verkeer mogelijk zijn, is de situatie voor roeiers veelal zeer onoverzichtelijk. We willen daarom graag  met elkaar afspreken dat roeiboten alleen door de stuurboordgaten roeien. Dit betreft met name de Overhaalbrug (bij restaurant de Knip), maar ook voor de Wilhelminabrug, de Kanaalbrug (spoor) en de Vlietbrug.
  2. Stuurboordwal houden en niet naast elkaar varen, tenzij er geen ander roeiverkeer op het water is. Indien er wel dubbel gevaren wordt, is het noodzakelijk dat de coach aan de kant zicht heeft op de situatie en tijdig waarschuwt. Met name in de bochten en smalle delen moeten we niet onderling sparren maar achter elkaar varen.

Wij zullen hierover een hernieuwde oproep aan onze leden doen en wij zullen bij afwijkend gedrag de roeiers hierop aanspreken. Graag zouden wij zien dat jullie dat ook doen. We zien uw reactie graag tegemoet en hopen zo op een mooie en veilige winter op het water!

 

Namens het bestuur van RV Rijnland,

Evert Gianotten, voorzitter

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024