Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Als eerste over de finish!

Geplaatst op 09-05-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Ingrid de Haer

2023-05-09-als-eerste-over-de-finish-1

Dit jaar was de organisatie van de midweekroeien iets anders dan vorige jaren. De bestemming, de Nieuwkoopse plassen, was op circa 30km roeiafstand. Groep 1 heeft de 5 boten ernaartoe geroeid. Wij waren in groep 2 ingedeeld en werden vanaf Rijnland per auto gebracht en arriveerden op zondagmiddag. De boten lagen netjes in het haventje en we konden instappen voor een tocht over de Nieuwkoopse plassen. In de avond gingen we borrelen bij de twee Belltenten vlak bij het water en met schitterend uitzicht over de polder. Aansluitend werd in het knusse restaurant van hotel Zuideinde een zeer smakelijk driegangenmenu geserveerd.  

Maandag stond een tocht van 22km over het veenriviertje de Meije op het programma. Een waar genot voor de stuurlieden want we passeerden enkele klepsluisjes en de 37 bruggen moesten we slippend en liggend onder door. Maar de echte uitdaging was toch wel het passeren van de ponton dat gebruikt werd voor bouwwerkzaamheden. De wherries met inklapbare riggers konden deze inklappen en zo passeren. Een ander verhaal was het voor de wherry zonder inklapbare riggers, alle roeiers moesten uitstappen en toen kon de boot voorzichtig langs de ponton worden getrokken. De C3 en C4, net iets smaller konden er ook op deze manier langskomen. 

2023-05-09-als-eerste-over-de-finish-3


Aangekomen bij een terras in het dorpje Meije stond het bord dat het terras open was er nog. De website bleek te kloppen, het was gesloten. Maar wat een gastvrijheid, de eigenaar liet ons weten dat we lekker op het terras konden zitten en gebruik maken van toilet. Geweldig toch? 


Dinsdagochtend was de terugtocht. Heerlijk in de C4 over de Oude Rijn en in Alphen aan de Rijn de hoge kade opklimmen voor koffie met een enorm stuk appeltaart! Vervolgens op naar de Wijde Aa en via Hoogmade terug naar de roeivereniging. De vier kwam dankzij een laatste ultieme krachtsinspanning van Hennie en stuurmanskunst van Stella ondanks een omweg als eerste over de finishlijn. Samen de boten schoonmaken, alles opruimen en we zijn weer een ervaring rijker. 

Wat een schitterend gebied! Ik was er nog nooit geweest en heb ervan genoten. Voor de toercommissie niets dan complimenten: toplocatie, mooi roei gebied, alles was erg goed georganiseerd. Bedankt voor de gezellige midweek.


Ingrid de Haer

2023-05-09-als-eerste-over-de-finish-2

 

 Meer foto's

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023