Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Bazuin/Van Gessel group on tour: EuroMasters München 2018

Geplaatst op 04-08-2018  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Kees de Bruijn

18-08-04-regatta-munchen-2Treinreis naar München
Dinsdagmorgen 24 juli om 8 uur verzamelen we met een groepje op station Leiden. Vanuit hier gaan we met een groepsticket voor 6 personen op reis naar München, voor de EuroMasters. We hebben ons de afgelopen maanden hierop voorbereid met een gedegen trainingsschema van onze coaches Koos en Peter. De botenwagen is door Saskia en Leo afgelopen zondag al gereden, een voorspoedige reis met een korte stop bij de Hockenheimring, waar de Duitse Gandprix wordt verreden. Ze worden niet toegelaten tot het circuit dus kijken ze de race maar op de life-stream.
Jan heeft samen met de Treinreiswinkel een uitdagend reisschema voor ons gemaakt. In Amsterdam stappen we op de “sneltrein” naar Berlijn, en hebben dan een overstap in Hannover. We hebben daar nog een paar minuten over, maar dat lukt prima, na enig zoeken naar het juiste rijtuig. 18-08-04-regatta-munchen-3De HSL naar München gaat als een speer, en we komen iets na zessen aan. Nu moeten we ons het metrosysteem van deze grote stad eigen maken, plus de wijze van betalen. Het blijkt dat men hier nog de strippenkaart (Streifenkarte) hanteert. Via U2-U3 komen we vlakbij ons hotel uit, met de mooie naam Adagio. Hier treffen we een aantal mederoeiers en partners van Rijnland. Het inchecken kost even tijd, maar daarna hebben we mooie kamers/appartementen tot onze beschikking, dankzij Eric. In de loop van de week zal blijken dat de kamer 1 keer per week wordt schoongemaakt, en dat dan de handdoeken ook worden vervangen. Dat kan natuurlijk wel vaker, tegen meerprijs. Wij roeiers kunnen hier goed mee leven, voor de meegereisde partners ligt dat wat gevoeliger.
Een aantal van ons hebben de fiets meegebracht of hebben huurfietsen, het is een mooie route van ongeveer 10 km naar de roeibaan. De route gaat een stuk door de stad, deels over trottoirs, en daarna door het open veld en bosjes. Heel leuk om dit ‘s morgens en ‘s middags te fietsen. Daan fietst ook een keer mee, op de geleende vouwfiets van Peter, en blijkt uitstekend waaiers te kunnen rijden. In het kielzog roept hij “tandje bij!”.
We zijn niet allemaal met de trein gekomen; een aantal zijn met de auto, al dan niet met caravan of tent. De dames Bazuin en de equipe van Elze hebben domicilie gekozen in de omgeving van Dachau. Zij komen ook met de fiets op en neer naar de baan.

De wedstrijden
De EuroMasters worden gehouden op de Olympische roeibaan van 1972. De tribune en botenloodsen/kleedgebouwen hebben een olympische omvang; helaas is het onderhoud achterwege gebleven. Het schijnt dat men overweegt de baan te sluiten. Dat zou jammer zijn want het is een mooie baan. In de loop van woensdag loopt het botenterrein vol met botenwagens uit alle windstreken van Europa.

18-08-04-regatta-munchen-418-08-04-regatta-munchen-5Vanaf donderdagmiddag zijn de wedstrijden, 1000 meter, om de 3 minuten een start. Je moet je tijdschema goed in de gaten houden, nummer halen, oproeien, naar de start in de juiste volgorde, en rekening houden met een quick-start als men achter gaat lopen op het schema. De organisatie voert dit gedisciplineerd uit. Wel jammer dat elke heat wordt gevolgd door een boot van de wedstrijdleiding; de golfslag blijft enige tijd staan. Bij de G8 komt ons tijdschema onder druk te staan als blijkt dat onze stuurvrouw Anja gewogen moet worden. Dit maken we voor het eerst mee op Master wedstrijden. 18-08-04-regatta-munchen-6Wij roeiers zitten al in de boot, Anja moet eruit, en gaat met coach Peter naar de weging. Daar trotseren ze tactisch een redelijk botte behandeling door de official, een dame die tergend langzaam de benodigde toestemming geeft. We zijn opgelucht als Anja met het begeerde blauwe bandje om haar arm (en zonder lood in de schoenen) te voorschijn komt.
De omstandigheden zijn net als in Nederland subtropisch, temperatuur tussen 30 en 35, meestal een beetje tegenwind. Het blijken zware omstandigheden te zijn, gezien de tijden. Toch staat Rijnland zijn/haar mannetje/vrouwtje, en na 4 dagen incl. mix tellen we 7 blikken. Voor de wedstrijdresultaten verwijs ik naar de site.

De afsluiting
Op zaterdagmiddag zitten de wedstrijden er voor een aantal van ons op, en gaan we op de fiets of met de metro de stad in. We bewonderen het klokkenspel van het Neues Rathaus en drinken een heerlijke halve liter “Helles” nu eindelijk met alcohol. Na nog wat sightseeing terug naar het hotel, waarna we met de hele Rijnland groep gaan eten bij de Griek, dankwoorden uitspreken en terugblikken op een mooi toernooi.
De terugreis met de trein gaat net als de heenreis met uitdagende overstaptijden, zelfs een stukje staan ondanks de gereserveerde zitplaatsen (foutje DB), maar wel lekker snel, de 300 km/uur wordt aangetikt. We gebruiken een deel van de treinreis om onze sportieve prestaties te evalueren, die niet helemaal zijn wat we ervan verwacht hadden. We brainstormen over mogelijke verbeterpunten.
Er rest ons nog een uitdaging: hoe kom je door de NS poortjes als je op een groepsticket aankomt. Ieder bedenkt zijn eigen oplossing; Jan en Janke komen met de schrik vrij als ze worden gesnapt door een controleur, die een goed humeur blijkt te hebben. De botenwagen is ook al terug op Rijnland; Leo en Saskia zijn vroeg vertrokken en op tijd thuis om de Grandprix van Hongarije te zien. Jammer dat Max zo snel uitvalt.
We kijken terug op een mooi toernooi met een gezellige groep. De treinreis was een experiment maar zeker het herhalen waard. Ook de dames Bazuin en de equipe van Elze konden misschien niet alle ambities verzilveren, maar hebben met plezier deelgenomen!


Kees de Bruijn

18-08-04-regatta-munchen-818-08-04-regatta-munchen-718-08-04-regatta-munchen-9

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024